Italijanska Bereta zainteresovana za saradnju sa Vojnotehničkim institutom

Bez autora
Jun 20 2018

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa vlasnikom italijanske kompanije za proizvodnju oružja i vojne opreme "Bereta" Frankom Beretom i njegovim saradnicima. Vulin je tom prilikom istakao da je naša zemlja opredeljena za intenziviranje vojno-ekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima fabrika Odbrambene industrije Srbije. On je posebno istakao potencijalne oblasti saradnje kompanije "Bereta" sa Vojnotehničkim institutom Ministarstva odbrane i privrednim društvima Odbrambene industrije Srbije. Dodao je da je tokom prošlogodišnje zvanične posete Italiji, u razgovorima sa tadašnjim ministrom odbrane istaknuta intenzivna saradnja u oblasti odbrane koja prati ukupne odnose dve zemlje i potvrđen visok stepen razumevanja, kao i iskrena opredeljenost za njeno dalje unapređenje.

Italijanska Bereta zainteresovana za saradnju sa Vojnotehničkim institutomMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa vlasnikom italijanske kompanije za proizvodnju oružja i vojne opreme "Bereta" Frankom Beretom i njegovim saradnicima.

Vulin je tom prilikom istakao da je naša zemlja opredeljena za intenziviranje vojno-ekonomske saradnje u obostranom interesu, u skladu sa izraženim interesovanjima fabrika Odbrambene industrije Srbije.

On je posebno istakao potencijalne oblasti saradnje kompanije "Bereta" sa Vojnotehničkim institutom Ministarstva odbrane i privrednim društvima Odbrambene industrije Srbije.

Ministar je dodao da je tokom prošlogodišnje zvanične posete Italiji, u razgovorima sa tadašnjim ministrom odbrane istaknuta intenzivna saradnja u oblasti odbrane koja prati ukupne odnose dve zemlje i potvrđen visok stepen razumevanja, kao i iskrena opredeljenost za njeno dalje unapređenje.

Bereta je naglasio da je njegova kompanija veoma zainteresovana za saradnju sa kompanijama Odbrambene industrije Srbije i Ministarstvom odbrane, i dodao da je sa saradnicima već obišao privredna društva "Zastava oružje" i "Prvi partizan".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik