Prva žrtva SAD tarifa - auto-gigant srezao zaradu

Bez autora
Jun 21 2018

Nemački proizvođač automobila Dajmler snizio je prognozu zarade za 2018. godinu. Na to je, kako navode iz kompanije, delom uticalo povećanje kineskih tarifa na uvoz vozila iz SAD. Dajmler ima proizvodne pogone u Sjedinjenim Državama. Kompanija je saopštila da zbog ovih tarifa sada očekuje manju prodaju SUV vozila i veće troškove svoje Mercedes-Benc automobilske divizije nego što je ranije procenjeno i da taj efekat ne može u potpunosti da bude nadomešten preusmeravanjem vozila na druga tržišta. Kompanija je dodala da će prihodi fabrike Mercedes-Benc koja proizvodi kombi vozila takođe biti pogođeni povlačenjem dizelaša.

Prva žrtva SAD tarifa - auto-gigant srezao zaraduNemački proizvođač automobila Dajmler snizio je prognozu zarade za 2018. godinu. Na to je, kako navode iz kompanije, delom uticalo povećanje kineskih tarifa na uvoz vozila iz SAD.

Dajmler ima proizvodne pogone u Sjedinjenim Državama.

Kompanija je saopštila da zbog ovih tarifa sada očekuje manju prodaju SUV vozila i veće troškove svoje Mercedes-Benc automobilske divizije nego što je ranije procenjeno i da "taj efekat ne može u potpunosti da bude nadomešten preusmeravanjem vozila na druga tržišta", prenosi agencija AP.

Kompanija je dodala da će prihodi fabrike Mercedes-Benc koja proizvodi kombi vozila takođe biti pogođeni povlačenjem dizelaša.

Iz Dajmlera su poručili da sada očekuju da zarada za celu godinu pre kamata i poreza bude neznatno ispod prošlogodišnjeg nivoa, dok je ranije bilo predviđeno blago povećanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik