Fondovi nude akcije po sistemu "sve ili ništa"

Bez autora
Jul 08 2018

Investiciono-razvojna banka RS, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom i Društvo za upravljanje investicionim fondovima “Management Solutions” d.o.o. ponudiće 16. jula na prodaju akcije u preduzećima Robna kuća “Boska”, “Vitaminka” a.d. Banjaluka i “Metalno” Zvornik. Kako je saopšteno, prodaja paketa akcija u pomenutim preduzećima biće obavljena na Banjalučkoj berzi po metodu “sve ili ništa” i planirano je da traje sve do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 27. jula. Početna vrijednost paketa akcija RK “Boska”, koji će biti ponuđen na berzansku prodaju, iznosi oko 1,93 miliona maraka, “Vitaminke” 1,95 miliona, a zvorničkog preduzeća 181.000 KM.

Fondovi nude akcije po sistemu “sve ili ništa”Investiciono-razvojna banka RS, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom i Društvo za upravljanje investicionim fondovima “Management Solutions” d.o.o. ponudiće 16. jula na prodaju akcije u preduzećima Robna kuća “Boska”, “Vitaminka” a.d. Banjaluka i “Metalno” Zvornik.

Kako je saopšteno, prodaja paketa akcija u pomenutim preduzećima biće obavljena na Banjalučkoj berzi po metodu “sve ili ništa” i planirano je da traje sve do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 27. jula.

Početna vrijednost paketa akcija RK “Boska”, koji će biti ponuđen na berzansku prodaju, iznosi oko 1,93 miliona maraka, “Vitaminke” 1,95 miliona, a zvorničkog preduzeća 181.000 KM.

Fondovi koji su se odlučili na prodaju akcija u ova tri preduzeća čine to da bi restrukturirali svoje portfelje i učinili ih likvidnijim i efikasnijim.

- Iluzorno je u svom portfelju držati akcije nekog preduzeća ako nemate nikakav prihod, odnosno, ako ono ne isplaćuje dividendu malim akcionarima, što je, uostalom, i slučaj sa pomenutom “trojkom” - kažu u fondovima.

Slična berzanska prodaja, sa istim ciljem i akterima, organizovana je početkom ovog mjeseca i predviđeno je da traje sve do 13. jula.

Po istom metodu ponuđene su akcije u 22 preduzeća, ali, kako “Glas Srpske” saznaje, do sada nije prodat nijedan paket akcija, zbog slabog interesovanja potencijalnih kupaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik