Italijanski izvoz u Srbiju povećan 7,1 odsto

Bez autora
Jul 09 2018

Italija je zabeležila rast izvoza u Srbiju u prvih pet meseci 2018. za 7,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu. Italijanski izvoz nastavlja sa rastom, istakao je ambasador Karlo Lo Kašo, komentarišući podatke Zavoda za statistiku Republike Srbije. Trend bilateralne trgovinske razmene je i dalje pozitivan, što se jasno vidi iz podataka koje je Srbija objavila: u periodu januar-maj 2016. godine italijanski izvoz iznosio je 757 miliona evra, u istom periodu 2017. godine bio je 795 miliona evra, dok je ove godine već premašena cifra od 851 milion evra, navodi se u saopštenju Ambasade. Italija je u 2017. godini bila drugi po veličini trgovinski partner Srbije. Ukupna trgovinska razmena je prošle godine dostigla 3,9 milijardi evra.

Italijanski izvoz u Srbiju povećan 7,1 odstoItalija je zabeležila rast izvoza u Srbiju u prvih pet meseci 2018. za 7,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

"Italijanski izvoz nastavlja sa rastom“, istakao je ambasador Karlo Lo Kašo, komentarišući podatke Zavoda za statistiku Republike Srbije.

"Trend bilateralne trgovinske razmene je i dalje pozitivan, što se jasno vidi iz podataka koje je Srbija objavila: u periodu januar-maj 2016. godine italijanski izvoz iznosio je 757 miliona evra, u istom periodu 2017. godine bio je 795 miliona evra, dok je ove godine već premašena cifra od 851 milion evra", navodi se u saopštenju Ambasade.

Italija je u 2017. godini bila drugi po veličini trgovinski partner Srbije.

Ukupna trgovinska razmena je prošle godine dostigla 3,9 milijardi evra.

Ukoliko se i u drugoj polovini tekuće godine nastavi sa rastom izvoza koji je zabeležen zaključno sa majom, cilj o premašivanju četiti milijarde evra biće dostižan, ocenjuje se u saopštenju.

Italija je takođe na prvom mestu po uvozu srpskih dobara, pre svega automobila, odeće, čelika, obuće, što je čini privilegovanim partnerom Beograda, poručuju iz Ambasade Italije u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik