Uskoro ponovo moguća legalizacija bespravne gradnje

Bez autora
Jul 10 2018

Građanima, koji do sada nisu podnijeli zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, uskoro će se pružiti nova prilika da „ozakone” svoje nekretnine, pošto se ovih dana očekuje da na snagu stupi novi Zakona o legalizaciji bespravne gradnje.Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, u skladu sa isteklim zakonskim rješenjem, zaključen je sa 1. januarom 2017. godine, a građani su novu priliku za legalizaciju dobili zahvaljujući novom Zakonu o legalizaciji, koji je Narodna skupština RS usvojila na posljednjoj sjednici od 21. juna ove godine.

Uskoro ponovo moguća legalizacija bespravne gradnjeGrađanima, koji do sada nisu podnijeli zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, uskoro će se pružiti nova prilika da „ozakone” svoje nekretnine, pošto se ovih dana očekuje da na snagu stupi novi Zakona o legalizaciji bespravne gradnje.

Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, u skladu sa isteklim zakonskim rješenjem, zaključen je sa 1. januarom 2017. godine, a građani su novu priliku za legalizaciju dobili zahvaljujući novom Zakonu o legalizaciji, koji je Narodna skupština RS usvojila na posljednjoj sjednici od 21. juna ove godine.

Šef gradskog Odjeka za legalizaciju Vuk Višekruna ističe da će podnošenje novih zahtjeva za legalizaciju biti omogućeno po stupanju na snagu novog zakona.

“Očekujemo da zakon bude objavljen ovih dana i da stupi na snagu, po važećim propisima, nakon čega će građani, koji to još nisu učinili, moći da podnose nove zahtjeve za legalizaciju. Što se nas tiče, mi smo u potpunosti spremni da odgovorimo ovom zadatku i da odmah omogućimo nastavak podnošenja zahtjeva za legalizaciju”, rekao je Višekruna.

Prema njegovim riječima, od početka procesa legalizacije do sada gradske službe uspješno su legalizovale više od 5.000 objekata na području grada. Međutim, ovaj proces je, ističe Višekruna, još daleko od konačnog rješenja, budući da je trenutno u radu oko 10.000 zahtjeva za legalizaciju.

“Na godišnjem nivou, mi rješavamo do 1.300 zahtjeva, tako da je sigutrno da će ovaj proces, zbog velikog posla koji je pred nama, trajati sigurno bar još nekoliko godina”, rekao je Višekruna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik