pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 118.3392
USD 104.7991
CHF 104.0711
GBP 136.1473
CAD 79.1302
HRK 15.9351
BAM 60.5059
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
12.07.2018.Makfax Macedonia

Планирано исклучување на Блокот 3 во РЕК „Битола“

Планирано исклучување на Блокот 3 во РЕК „Битола“АД ЕЛЕМ ја информира јавноста дека РЕК „Битола“ во текот на вечерта ќе изврши планирано исклучување на Блокот 3.

„Причината за планираното исклучување се намалениот конзум на електрична енергија во овој период и добрата хидролошка состојба која овозможува производство од хидроелектраните, што дава можност овој период да се искористи за превентивна нега на блокот, отстранување помали дефекти и за зајакнување на оперативноста и на расположливоста на блокот.

Блокот 3 ќе биде вратен во мрежа на почетокот на следната недела“, се наведува во соопштението на компанијата.

Како што информираат од компанијата, РЕК „Битола“ ќе го продолжи континуираното производството на електрична енергија преку Блокот 2, а на Блокот 1 се изведува капиталниот ремонт.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share