RS vratila sve dugove po osnovu emitovanih trezorskih zapisa

Bez autora
Jul 12 2018

Republika Srpska je otplatila sve iznose po osnovu emitovanih trezorskih zapisa. Iz Ministarstva finansija su saopćili da su isplatom 20 miliona KM na račune povjerioca, na ime dospjele posljednje 55. emisije trezorskih zapisa, otplatili sva dugovanja po osnovu ovog kratkoročnog zaduživanja.Stanje duga kada su u pitanju kratkoročne obaveze, 11. januara ove godine, iznosilo je 102 miliona KM, a na današnji dan nula maraka, navode u saopćenju. Naglašavaju da će Vlada RS-a i dalje koristiti trezorske zapise kao instrumente za održavanje tekuće likvidnosti, ukoliko se za to ukaže potreba.

RS vratila sve dugove po osnovu emitovanih trezorskih zapisaRepublika Srpska (RS) je otplatila sve iznose po osnovu emitovanih trezorskih zapisa.

Iz Ministarstva finansija su saopćili da su isplatom 20 miliona KM na račune povjerioca, na ime dospjele posljednje 55. emisije trezorskih zapisa, otplatili sva dugovanja po osnovu ovog kratkoročnog zaduživanja.

-Stanje duga kada su u pitanju kratkoročne obaveze, 11. januara ove godine, iznosilo je 102 miliona KM, a na današnji dan nula maraka – navode u saopćenju.

Naglašavaju da će Vlada RS-a i dalje koristiti trezorske zapise kao instrumente za održavanje tekuće likvidnosti, ukoliko se za to ukaže potreba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik