Renault seli proizvodnju novog modela Clio u Sloveniju

Bez autora
Jul 15 2018

Slovenski Revoz iz Novog Mesta trebao bi uskoro proizvoditi više komada novog modela Clio francuske kompanije Renault. Novi Clio za Sloveniju je važniji od prethodnih modela, jer će se u Revozu proizvoditi od početka i Novo Mesto neće imati status pomoćne tvornice. Revoz, koji zapošljava nešto manje od 3.400 ljudi, najveći je slovenski izvoznik, a prema neslužbenim informacijama, peta generacija Clia je vozilo slično malom urbanom terencu. Planovi francuskog automobilskog diva Renault u sklopu investicijskog zamaha u području električne mobilnosti su da udvostruči proizvodnju modela Zoe u svojoj najvećoj fabrici u Flinsu, tako da će i Revoz i pogon u Bursi u Turskoj preuzeti proizvodnju Clia.

Renault seli proizvodnju novog modela Clio u SlovenijuSlovenski Revoz iz Novog Mesta trebao bi uskoro proizvoditi više komada novog modela Clio francuske kompanije Renault.

Novi Clio za Sloveniju je važniji od prethodnih modela, jer će se u Revozu proizvoditi od početka i Novo Mesto neće imati status pomoćne tvornice.

Revoz, koji zapošljava nešto manje od 3.400 ljudi, najveći je slovenski izvoznik, a prema neslužbenim informacijama, peta generacija Clia je vozilo slično malom urbanom terencu, piše Poslovni dnevnik.

Planovi francuskog automobilskog diva Renault u sklopu investicijskog zamaha u području električne mobilnosti su da udvostruči proizvodnju modela Zoe u svojoj najvećoj fabrici u Flinsu, tako da će i Revoz i pogon u Bursi u Turskoj preuzeti proizvodnju Clia.

Renault ulaže oko milijardu eura u poboljšanje proizvodnje električnih vozila, a sljedeće godine bi trebao lansirati novu verziju Zoe električnog automobila, što će biti prva obnova modela od 2012. kada je kao jedan od prvih komercijalnih električnih automobila izašao na prometnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik