Poljski LOT pregovara o preuzimanju Croatia Airlinesa

Bez autora
Jul 15 2018

Poljski državni avioprijevoznik LOT navodno je u procesu preuzimanja značajnog učešća u Croatia Airlinesu. Prema dnevnom listu "Rzeczpospolita", hrvatska vlada pozvala je predstavnike LOT-a da razgovaraju o tom pitanju. Nepotvrđeni izvještaji kažu da će prvi sastanak dvije kompanije biti održan ovog ljeta. LOT je već kupio udio u estonskoj državnoj aviokompaniji Nordica 2017. Za potencijalno preuzimanje hrvatske aviokompanije bit će potrebna baza u Zagrebu. Pošto LOT već ima bazu u susjednoj Mađarskoj, dva ogranka bi mogla konkurirati sami sebi, navela je Rzeczpospolita u izvještaju u srijedu. Croatia Airlines je već nekoliko kvartala u crvenoj boji.

Poljski LOT pregovara o preuzimanju Croatia AirlinesaPoljski državni avioprijevoznik LOT navodno je u procesu preuzimanja značajnog učešća u Croatia Airlinesu.

Prema dnevnom listu "Rzeczpospolita", hrvatska vlada pozvala je predstavnike LOT-a da razgovaraju o tom pitanju. Nepotvrđeni izvještaji kažu da će prvi sastanak dvije kompanije biti održan ovog ljeta. LOT je već kupio udio u estonskoj državnoj aviokompaniji Nordica 2017.

Za potencijalno preuzimanje hrvatske aviokompanije bit će potrebna baza u Zagrebu. Pošto LOT već ima bazu u susjednoj Mađarskoj, dva ogranka bi mogla konkurirati sami sebi, navela je Rzeczpospolita u izvještaju u srijedu.

Croatia Airlines je već nekoliko kvartala u crvenoj boji. U međuvremenu, LOT, koji ima adekvatna financijska sredstva, može biti rješenje problema. Međutim, poljski prevoznik želi da novac potroši na vloastiti razvoj.

"Trenutno smo fokusirani na zgradu u Budimpešti i bazu u Budimpešti. Štoviše, želimo proširiti suradnju sa Nordicom", rekao je portparol LOT-a.

"Gdje LOT preuzima još jednog avioprevoznika, to mora garantirati rapidno povećanje naše ekspanzije. U svakom slučaju prerano je za komentare o razgovorima koji su tek počeli", dodao je on.

Croatia Airlines je mali avioprevoznik, koji ima 900 zaposlenih. Posjeduje 12 aviona i ima letove za 39 aerodroma, uglavnom u zapadnoj Evropi. Croatia Airlines je 2017. godine prevezao 2,1 milijun putnika.

Prošle godine, LOT-ovi avioni su prevezli 6,8 miliona putnika, a do 2020. godine kompanija se nada da će svake godine prevoziti više od 10 milijuna putnika

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik