Vlada Federacije BiH ne odustaje od istraživanja nafte

Bez autora
Jul 15 2018

Vlada FBiH je usvojila informaciju Stručne komisije za izradu Studije o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš programa regionalnih geoloških istraživanja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH i Projektni zadatak za izradu ove studije.Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da Vladi FBiH dostavi prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za financiranje izrade Strateške studije i rad stručne komisije za recenziju, iz posebnog fonda Razvojne banke Federacije BiH, u iznosu od 300.000 KM.

Vlada Federacije BiH ne odustaje od istraživanja nafteVlada FBiH je usvojila informaciju Stručne komisije za izradu Studije o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš programa regionalnih geoloških istraživanja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH i Projektni zadatak za izradu ove studije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da Vladi FBiH dostavi prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za financiranje izrade Strateške studije i rad stručne komisije za recenziju, iz posebnog fonda Razvojne banke Federacije BiH, u iznosu od 300.000 KM.

Ovo ministarstvo zaduženo je i da pripremi tendersku dokumentaciju i provede proceduru javnih nabavki za izbor izvođača, kao i da, nakon izrađene Strateške studije, Vladi predloži članove stručne komisije koja će izvršiti njenu recenziju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo okoliša i turizma Vlada FBiH je zadužila da, nakon izvršene recenzije Strateške studije, organiziraju javnu raspravu na prostoru Federacije BiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da, nakon izvršene javne rasprave, Stratešku studiju dostavi Vladi Federacije BiH, nakon čega će biti upućena u Parlament FBiH na razmatranje i usvajanje. Rok za izradu ove studije je 12 mjeseci.

Nedavno je službeno potvrđeno da je propao i drugi pokušaj Vlade Federacije BiH da pronađe stručnog konsultanta koji bi joj pomogao da raspiše međunarodni tender za dodjelu koncesije za istraživanje nafte i gasa jer je jedini ponuđač IHS Markit iz Londona poslao tehnički neispravnu ponudu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik