Dina kartica smanjuje proviziju šest puta

Bez autora
Jul 15 2018

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je danas banku "Poštanska štedionica" kako bi pružio podršku domaćoj dina platnoj kartici, istakavši tom prilikom da se upotrebom te kartice provizija smanjuje šest puta, uz istovremeno punjenje budžeta Srbije.Mali je, preuzevši domaću dina karticu u "Poštanskoj štedionici", objasnio da je reč o besplatnoj kartici, tako da ne postoje ni mesečne ni kvartalne provizije. Kroz ovu karticu smanjuje se provizija prilikom njene upotrebe šest puta i iznosi samo 2,18 dinara, što je važno za građane Srbije, ali i za trgovce i zanatlije, koji često nisu primali kartice upravo zbog skupe provizije.

Dina kartica smanjuje proviziju šest putaMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je danas banku "Poštanska štedionica" kako bi pružio podršku domaćoj dina platnoj kartici, istakavši tom prilikom da se upotrebom te kartice provizija smanjuje šest puta, uz istovremeno punjenje budžeta Srbije.

Mali je, preuzevši domaću dina karticu u "Poštanskoj štedionici", objasnio da je reč o besplatnoj kartici, tako da ne postoje ni mesečne ni kvartalne provizije.

Kroz ovu karticu smanjuje se provizija prilikom njene upotrebe šest puta i iznosi samo 2,18 dinara, što je važno za građane Srbije, ali i za trgovce i zanatlije, koji često nisu primali kartice upravo zbog skupe provizije, naveo je ministar.

On je izrazio očekivanje da će veliki broj zanatlija i privatnih malih trgovaca početi da koristi ovu karticu, kako bi se pospešio platni promet i ekonomska aktivnost u našoj zemlji.

Mali je izneo podatak da je banka "Poštanska štedionica", samo prošle godine ostvarila dobit od 3,9 milijardi dinara, a da su sve banke u zemlji u kojima je Srbija vlasnik prošle godine imale ukupno dobit od 13 milijardi dinara.

Potpuno smo stabilizovali bankarski sektor, što je veoma važno s obzirom na to da je upravo on kičma razvoja jedne privrede, ukazao je Mali, dodavši da upravo ovaj sektor, kroz povoljne kredite i odnose treba da privredi i građanima pruži motivaciju i impuls.

To upravo čini i "Poštanska štedionica", kojoj zahvaljujem na tome što podržava napore Vlade Srbije, istakao je on, napomenuvši da je ta banka dina karticu do sada izdala u milion i po primeraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik