Propalo i drugo javno nadmetanje za Domis kod Čačka

Bez autora
Jul 15 2018

Ni na drugom javnom nadmetanju za prodaju fabrike „Domis” u Miokovcima kod Čačka, održanom u četvrtak, nije bilo zainteresovanih. Gordana Hadžić, kao ovlašćeno lice stečajnog upravnika, saopštila je da će posle ovoga uslediti prodaja putem javnog prikupljanja ponuda, a pravo na odluku da li će i koja da bude prihvaćena pripada Odboru poverilaca ove fabrike fasadne stolarije. Na prvom javnom nadmetanju za prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica, 15. maja, početna cena bila je 114,3 miliona dinara, ali bez zainteresovanih. Ni juče niko nije uplatio kauciju, iako je početni iznos snižen na 91,5 miliona dinara. Prodajna celina obuhvata devet hala i poslovnih zgrada ukupne površine 4.098 kvadrata, zatim branu na Čemernici, sportske terene, 4,5 hektara zemljišta, delove opreme i zaliha gotovih proizvoda i inventara.

Propalo i drugo javno nadmetanje za Domis kod ČačkaNi na drugom javnom nadmetanju za prodaju fabrike „Domis” u Miokovcima kod Čačka, održanom u četvrtak, nije bilo zainteresovanih. 

Gordana Hadžić, kao ovlašćeno lice stečajnog upravnika, saopštila je za Glas zapadne Srbije da će posle ovoga uslediti prodaja putem javnog prikupljanja ponuda, a pravo na odluku da li će i koja da bude prihvaćena pripada Odboru poverilaca ove fabrike fasadne stolarije.

Na prvom javnom nadmetanju za prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica, 15. maja, početna cena bila je 114,3 miliona dinara, ali bez zainteresovanih. Ni juče niko nije uplatio kauciju, iako je početni iznos snižen na 91,5 miliona dinara.

Prodajna celina obuhvata devet hala i poslovnih zgrada ukupne površine 4.098 kvadrata, zatim branu na Čemernici (96 kvadrata), sportske terene (1.383), 4,5 hektara zemljišta, delove opreme i zaliha gotovih proizvoda i inventara.

Posle smrti osnivača i vlasnika fabrike, Dragana Kuzmanovića (18. maja 2015), Privredni sud u Čačku je 13. jula 2016. otvorio postupak stečaja, a zatim 29. maja prošle godine doneo rešenje o bankrotstvu.

Fabrika i dalje radi, jer su oprema i prostor izdati grupi od tridesetak starih radnika „Domisa”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik