Od 1. oktobra poreske olakšice za početnike u biznisu

Bez autora
Jul 16 2018

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Violetom Jovanović o prioritetnim merama za unapređenje poslovnog ambijenta u našoj zemlji.Bilo je reči i o konkretnim aktivnostima koje su u planu do kraja 2018. godine, a u cilju jačanja pozicije Srbije na međunarodnim listama konkurentnosti. Takođe, na sastanku se govorilo i o sprovođenju reformskih inicijativa na suzbijanju sive ekonomije i razvoju elektronske uprave i imovine, kao i o pripremama svih institucija za sprovođenje fiskalnih olakšica za početnike u poslovanju od 1. oktobra ove godine.

Od 1. oktobra poreske olakšice za početnike u biznisuMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violetom Jovanović o prioritetnim merama za unapređenje poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

Bilo je reči i o konkretnim aktivnostima koje su u planu do kraja 2018. godine, a u cilju jačanja pozicije Srbije na međunarodnim listama konkurentnosti.

Takođe, na sastanku se govorilo i o sprovođenju reformskih inicijativa na suzbijanju sive ekonomije i razvoju elektronske uprave i imovine, kao i o pripremama svih institucija za sprovođenje fiskalnih olakšica za početnike u poslovanju od 1. oktobra ove godine.

Mali i Jovanović su ocenili da je veoma važno da se kontinuirano radi na merama koje će pomoći da se suzbije siva ekonomija, i konstatovali da su takve mere smanjenje doprinosa na zarade zaposlenih, kao i reforma Poreske uprave, koja će tu instituciju učiniti mnogo efikasnijom,

Ministar je istakao da je u suzbijanja sive ekonomije važno to što će početnici u biznisu od 1. oktobra ove godine imati poreske olakšice, i izrazio spremnost da pomogne da se u to uključe i sve neophodne institucije, kako bi država podstakla mlade da započnu sopstveni biznis.

Na sastanku je bilo reči i o novom sistemu oporezivanja za IT sektor, u koju svrhu će biti formirana nova radna grupa.

Mali je zaključio da je važno da država preduzme sve neophodne korake i mere kako bi olakšala rad privredi, što dalje doprinosi većoj zaposlenosti i boljim finansijskim rezultatima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik