Korisnici "Tvitera" ujutro analitični i smireni, a uveče emotivni i impulsivni

Bez autora
Jul 17 2018

Korisnici "Tvitera" ujutro pišu smirene i analitičke objave, dok su naveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza objava na ovoj društvenoj mreži.Autori studije sa Univerziteta u Bristolu u Velikoj Britaniji analizirali su sedam milijardi reči u više od 800 miliona poruka na "Tviteru". Stručnjak za veštačku inteligenciju Nelo Kristijani analizirao je anonimne poruke u 54 velika britanska grada tokom četiri godine i razvrstao ih prema 73 pokazatelja koji se odnose na različite stilove razmišljanja.

Korisnici "Tvitera" ujutro analitični i smireni, a uveče emotivni i impulsivniKorisnici "Tvitera" ujutro pišu smirene i analitičke objave, dok su naveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza objava na ovoj društvenoj mreži.

Autori studije sa Univerziteta u Bristolu u Velikoj Britaniji analizirali su sedam milijardi reči u više od 800 miliona poruka na "Tviteru".

Stručnjak za veštačku inteligenciju Nelo Kristijani analizirao je anonimne poruke u 54 velika britanska grada tokom četiri godine i razvrstao ih prema 73 pokazatelja koji se odnose na različite stilove razmišljanja.

Studija, objavljena u naučnom časopisu "Plus van", otkrila je da korisnici između 5.00 i 6.00 časova ujutro koriste najveći udeo reči u vezi sa logičkim zaključivanjem, inteligencijom i obrazovanjem.

Stil pisanja se menja kada padne mrak, te postaje više emotivan i impulsivan, ali i više društven.

Između 3.00 i 4.00 časa ujutro objave su više egzistencijalne prirode i emocije su manje pozitivne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik