Poreska uprava otkrila 91 "fantomsko preduzeće"

Bez autora
Jul 17 2018

Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 "fantomsko preduzeće", što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka Uprave Dragana Marković.Rano identifikovanje ovakvih preduzeća ima za cilj otkrivanje regularnih privrednih subjekata koji sa njima posluju, jer su to kompanije koje za razliku od tzv. fantom preduzeća poseduju imovnu i od njih je naplata izbegnutog poreza izvesna, rekla je Marković. Ona je dodala da porez najčešće izbegavaju da plate kompanije koje se bave prometom akciznih proizvoda i građevinarstvom, sekundarnim sirovinama, izdavanjem sala za organizovanje proslava, trgovinom preko interneta, ugostiteljstvom, zdravstvenim uslugama i poljoprivredna gazdinstva.

Poreska uprava otkrila 91 "fantomsko preduzeće"Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 "fantomsko preduzeće", što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka Uprave Dragana Marković.

"Rano identifikovanje ovakvih preduzeća ima za cilj otkrivanje regularnih privrednih subjekata koji sa njima posluju, jer su to kompanije koje za razliku od tzv. fantom preduzeća poseduju imovnu i od njih je naplata izbegnutog poreza izvesna", rekla je Dragana Marković za "Blic" od utorka.

Ona je dodala da porez najčešće izbegavaju da plate kompanije koje se bave prometom akciznih proizvoda i građevinarstvom, sekundarnim sirovinama, izdavanjem sala za organizovanje proslava, trgovinom preko interneta, ugostiteljstvom, zdravstvenim uslugama i poljoprivredna gazdinstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik