Hitno pronaći rešenje za trudnice i porodilje iz firme "Hendi tel"

Bez autora
Jul 18 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vlade Republike Srbije Zoran Đorđević sastao se danas, na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel". U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podseća se na to da je na jučerašnjoj sednici Vlade, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel", premijerka naložila da se hitno pronađe rešenje za njihov status. On je nakon razgovora sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.

Hitno pronaći rešenje za trudnice i porodilje iz firme Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vlade Republike Srbije Zoran Đorđević sastao se danas, na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel".

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podseća se na to da je na jučerašnjoj sednici Vlade, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel", premijerka naložila da se hitno pronađe rešenje za njihov status.

Đorđević je, nakon razgovora sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja, naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.

On je istakao da će resorno ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

Ministar redovno obaveštava predsednicu Vlade, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Gruziji, o rešavanju problema zaposlenih trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel".

Đorđević je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik