Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodove

Bez autora
Jul 18 2018

Kompanija Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Exim banci prvu ratu od 2,01 milion dolara, koji podrazumijeva glavnicu i kamatu, po osnovu kredita uzetog za kupovinu brodova Bar i Budva. Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava preduzeća, a uplata je realizovana sa računa dvije banke NLB i Hipotekarne. Na taj način su izmirene sve obaveze koje je kompanija imala prema kineskim kreditorima u ovoj godini, jer je, osim te rate, u januaru bila isplaćena kamata u visini od oko 474 hiljada dolara. Sljedeća rata dospijeva 21. januara naredne godine.

Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodoveKompanija Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Exim banci prvu ratu od 2,01 milion dolara, koji podrazumijeva glavnicu i kamatu, po osnovu kredita uzetog za kupovinu brodova Bar i Budva.

Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava preduzeća, a uplata je realizovana sa računa dvije banke NLB i Hipotekarne, prenosi portal Barinfo.

Na taj način su izmirene sve obaveze koje je kompanija imala prema kineskim kreditorima u ovoj godini, jer je, osim te rate, u januaru bila isplaćena kamata u visini od oko 474 hiljada dolara.

Sljedeća rata dospijeva 21. januara naredne godine.

“Ovom uplatom je počela otplata glavnice kredita koji je Barska plovidba uzela za izgradnju i kupovinu brodova Bar i Budva u ukupnom iznosu od 46,4 miliona dolara. Kredit je uzet po povoljnim kreditnim uslovima od dva odsto kamate, pet godina grejs perioda i 15 godine otplate”, saopštil isu iz kompanije.

Kroz taj kreditni aranžman Barska plovidba je nabavila dva teretna broda tipa bulk carrier, za rasute terete. Od završetka izgradnje u septembru, odnosno oktobru 2014. godine, brodovi se nalaze u vremenskom najmu, takozvanom time charteru, sa kompanijom Sea Pioneer iz Londona.

“Barska plovidba u ovom momentu najveći dio prihoda ostvaruje od poslovanja ta dva teretna broda, a manji dio se prihoduje od ugovora sa kompanijom Jadrolinija iz Rijeke po osnovu održavanja linije Bar-Bari, brodom Dubrovnik, kao i od izdavanja poslovnih prostora u vlasništvu kompanije”, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik