Rusija za trgovinu u nacionalnim valutama, a ne u dolaru

Bez autora
Aug 14 2018

Rusija želi da u bilateralnoj trgovini sa svim zemljama koristi njihove nacionalne valute a ne dolar, saopštio je zvanični Kremlj. Ipak, za realizaciju te ideje je, kako poručuju iz Kremlja, još uvek neophodan detaljan rad.Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u subotu da se zvanična Ankara priprema da nacionalnu valutu koristi u trgovini sa Kinom, Rusijom i Ukrajinom. Na pitanje o Erdoganovom predlogu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da se Rusija zalagala za takav aranžman sa svim državama, kao i da je to pitanje spomenuto više puta tokom bilateralnih razgovora između Turske i Rusije.

Rusija za trgovinu u nacionalnim valutama, a ne u dolaruRusija želi da u bilateralnoj trgovini sa svim zemljama koristi njihove nacionalne valute a ne dolar, saopštio je danas zvanični Kremlj. Ipak, za realizaciju te ideje je, kako poručuju iz Kremlja, još uvek neophodan detaljan rad, prenosi Rojters.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u subotu da se zvanična Ankara priprema da nacionalnu valutu koristi u trgovini sa Kinom, Rusijom i Ukrajinom.

Na pitanje o Erdoganovom predlogu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da se Rusija zalagala za takav aranžman sa svim državama, kao i da je to pitanje spomenuto više puta tokom bilateralnih razgovora između Turske i Rusije.

Peskov je naveo i da aktuelni problemi u turskoj ekonomiji neće uticati na projekte te zemlje sa Rusijom.

"Ne znam kako ova situacija u turskoj ekonomiji može nekako da utiče na razvoj projekata sa Rusijom", rekao je Peskov, a prenosi ruska agencija Tass.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik