Novi konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Bez autora
Aug 16 2018

Visoki sudski i tužilački savjet raspisaće danas novi konkurs za prijavu kandidata za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Od osnivanja Tužilaštva 2003. godine tom institucijom su rukovodila tri glavna tužioca.Marinko Jurčević, koji je bio prvi izabran, napustio je funkciju, a nikada nije objasnio razloge u javnosti. Danas radi kao notar. Drugi glavni tužilac Milorad Barašin, koji je nedavno preminuo, smijenjen je s pozicije nakon disciplinskog postupka. Treći glavni tužilac Goran Salihović je takođe smijenjen odlukom disciplinske komisije, a ostao je na poziciji tužioca u Tužilaštvu BiH.

Novi konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiHVisoki sudski i tužilački savjet (VSTS) raspisaće danas novi konkurs za prijavu kandidata za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Od osnivanja Tužilaštva 2003. godine tom institucijom su rukovodila tri glavna tužioca.

Marinko Jurčević, koji je bio prvi izabran, napustio je funkciju, a nikada nije objasnio razloge u javnosti. Danas radi kao notar.

Drugi glavni tužilac Milorad Barašin, koji je nedavno preminuo, smijenjen je s pozicije nakon disciplinskog postupka.

Treći glavni tužilac Goran Salihović je takođe smijenjen odlukom disciplinske komisije, a ostao je na poziciji tužioca u Tužilaštvu BiH.

Nakon suspenzije Salihovića, u septembru 2016. je za vršioca dužnosti glavnog tužioca izabrana Gordana Tadić. Ona se prijavila na konkurs za glavnog tužioca koji je VSTS raspisao 7. decembra 2017. godine. Tada se na konkurs prijavilo još 12 kandidata, ali je poništen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik