Kako će Tramp da uništi plan Ilona Maska oko Tesle

Bez autora
Aug 19 2018

Vlada Donalda Trampa se bori protiv stranih ulaganja u kompanije, i to bi mogao da bude problem za Ilona Maska. Mediji već predviđaju da bi Tramp mogao da uništi Maskov plan da privatizuje Teslu.Podsetimo, Mask je rekao da Fond Saudisjke Arabije želi da pomogne u finansiranju kako bi sklonili Teslu iz javne ponude. A baš te nedelje je Tramp potpisao zakon kojim se ograničava stranim kompanijama da ulažu u američka preduzeća. A sama Tesla motors ima kapacitete i tehnologiju koju vlada želi da zaštiti. Po novom zakonu, vlada će imati pravo da se mešta i ispituje poslove čak i da kada strani investitor kupuje manjinski udeo.

Kako će Tramp da uništi plan Ilona Maska oko TesleVlada Donalda Trampa se bori protiv stranih ulaganja u kompanije, i to bi mogao da bude problem za Ilona Maska. Mediji već predviđaju da bi Tramp mogao da uništi Maskov plan da privatizuje Teslu.

Podsetimo, Mask je rekao da Fond Saudisjke Arabije želi da pomogne u finansiranju kako bi sklonili Teslu iz javne ponude.

A baš te nedelje je Tramp potpisao zakon kojim se ograničava stranim kompanijama da ulažu u američka preduzeća.

A sama Tesla motors ima kapacitete i tehnologiju koju vlada želi da zaštiti. Po novom zakonu, vlada će imati pravo da se mešta i ispituje poslove čak i da kada strani investitor kupuje manjinski udeo.

To se posebno odnosi na kineska ulganja.

"Teško je sada znati koliko će eventalna kupovina Saudijaca biti pretnja po SAD, ali ovo je vrsta transakcije o kojoj mora biti upoznata Trampova administracija“, rekla je Lavrence Vard, stručnjak za zakon o nacionalnoj sigurnosti i partner u advokatskoj kancelariji D&V.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik