Lasta ponovno pokreće proizvodnju

Bez autora
Aug 19 2018

Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina trebala bi od 1. septembra ponovno pokrenuti svoje pogone. Proteklih dana moglo se vidjeti radnike koji rade na uređenju okoliša i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona. Proizvodnja u Lasti stala je krajem 2016. godine, kada je tadašnji direktor Ivan Raguž radnicima rekao kako se ide na kolektivni godišnji odmor. Obustava proizvodnje obznanjena je 26. januara 2017. kada su radnici upućeni kućama, a od tada vrata tvornice stoje zaključana, a proizvodni pogoni su ugašeni. Radnici Laste, ali i mnogi Čapljinci s nestrpljenjem očekuju da proizvodnja u nekadašnjem gigantu bivše države, koji je oduvijek simbol Čapljine, konačno počne.

Lasta ponovno pokreće proizvodnjuTvornica keksa i vafla Lasta Čapljina trebala bi od 1. septembra ponovno pokrenuti svoje pogone.

Proteklih dana moglo se vidjeti radnike koji rade na uređenju okoliša i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona, izvijestio je Čapljinski portal.

Proizvodnja u Lasti stala je krajem 2016. godine, kada je tadašnji direktor Ivan Raguž radnicima rekao kako se ide na kolektivni godišnji odmor.

Obustava proizvodnje obznanjena je 26. januara 2017. godine kada su radnici upućeni kućama, a od tada vrata tvornice stoje zaključana, a proizvodni pogoni su ugašeni.

Radnici Laste, ali i mnogi Čapljinci s nestrpljenjem očekuju da proizvodnja u nekadašnjem gigantu bivše države, koji je oduvijek simbol Čapljine, konačno počne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik