Država će pristati na rast minimalca od 2.500 dinara?

Bez autora
Aug 19 2018

Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru. Navodi se da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca.Vlada će sa sindikalcima i poslodavcima započeti pregovore u septembru, rekao je potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović i dodao da će o minimalcu pregovarati ministarstva rada i finansija, Savez samostalih sindikata, Sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca. Inače, već je poznato da će sindikati tražiti povećanje minimalne mesečne zarade za 5.000 dinara, poslodavci nude rast za 1.600, a država će "pristati" na rast minimalca od 2.500 dinara.

Država će pristati na rast minimalca od 2.500 dinara?Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, piše Blic. List navodi da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca.

Vlada će sa sindikalcima i poslodavcima započeti pregovore u septembru, rekao je za Blic potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović i dodao da će o minimalcu pregovarati ministarstva rada i finansija, Savez samostalih sindikata, Sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca.

Inače, već je poznato da će sindikati tražiti povećanje minimalne mesečne zarade za 5.000 dinara, poslodavci nude rast za 1.600, a država će "pristati" na rast minimalca od 2.500 dinara.

Minimalna zarada trenutno je 24.882 dinara i prima je 350.000 radnika u Srbiji, a od 2010. godine država je povećavala minimalac šest puta.

Od 1. januara ove godine povećan je 10 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik