Tender za prodaju MSK proglašen neuspešnim

Bez autora
Aug 19 2018

Tender za prodaju Metanolsko-sirćetnog kompleksa iz Kikinde je bio neuspešan jer nije stigla nijedna prijava za ušešće u tom postupku. To je objavilo Ministarstvo privrede Srbije, a tender je objavljen krajem maja a na prodaju je bilo ponudjeno 99,9 odsto kapitala MSK čija je početna cena bila 24,4 miliona evra, što je 50 odsto ukupne procenjene vrednosti. Za kupovinu MSK mogle su da se nadmeću domaće i strane firme koje se bave hemikalijama i imaju prihod od najmanje 150 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini. Na tender za prodaju MSK, objavljenom u decembru 2017., takodje nije stigla nijedna ponuda, iako je tendersku dokumentaciju otkupio i preuzeo kiparski holding Kronospan Chemical Ltd, ali nije dostavio obavezujuću ponudu.

Tender za prodaju MSK proglašen neuspešnimTender za prodaju Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde je bio neuspešan jer nije stigla nijedna prijava za ušešće u tom postupku.

To je objavilo Ministarstvo privrede Srbije, a tender je objavljen krajem maja a na prodaju je bilo ponudjeno 99,9 odsto kapitala MSK čija je početna cena bila 24,4 miliona evra, što je 50 odsto ukupne procenjene vrednosti.

Za kupovinu MSK mogle su da se nadmeću domaće i strane firme koje se bave hemikalijama i imaju prihod od najmanje 150 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Na tender za prodaju MSK, objavljenom u decembru 2017. godine, takodje nije stigla nijedna ponuda, iako je tendersku dokumentaciju otkupio i preuzeo kiparski holding Kronospan Chemical Ltd, ali nije dostavio obavezujuću ponudu.

Početna cena za prodaju 100 odsto kapitala MSK tada je bila 38,5 miliona evra, što je iznosilo 100 odsto procenjene vrednosti.

Većinski vlasnik MSK je Srbijagas, koji ima oko 88,2 odsto kapitala. MSK radi od 1987. godine, zapošljava oko 530 radnika i izvozi 95 odsto metanola koji proizvodi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik