Banatski Dvor "puni" kredit od 30 miliona evra

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potvrdio je da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra, ali i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbeđuje potrebne količine energenata. Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit, kazao je Bajatović. Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, još uvek nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora, kaže Bajatović.

Banatski Dvor "puni" kredit od 30 miliona evraDirektor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potvrdio je danas u izjavi za "Blic" da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra, ali i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbeđuje potrebne količine energenata.

Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit, kazao je Bajatović.

"Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, jošš uvek nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora", kaže Bajatović.

U javnoj nabavci koju je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović raspisao pre desetak dana, navodi se da je kredit potreban da bi kompanija obezbedila tekuću likvidnost.

Pravi razlog za zaduživanje u vreme kada se nabavljaju energenti jeste obezbeđivanje novca za kupovinu gasa i punjenje rezervoara u Banatskom Dvoru za predstojeću zimsku sezonu, piše Blic.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik