Francuski naftni gigant Total obustavio investicije u Iranu vredne više milijardi dolara

Bez autora
Aug 20 2018

Francuski naftni gigant Total obustavio je investicione projekte u Iranu, vredne više milijardi dolara, rekao je iranski ministar za naftu Bidžan Namdar Zangane. Total je zvanično raskinuo sporazum o razvoju faze 11 u Južnom Parsu.To je učinjeno dva meseca posle objave da će to učiniti, rekao je iranski ministar. Proces zamene Totala drugom kompanijom je u toku, izjavio je Zanganeh. Iranski zvaničnici su ranije nagovestili da bi kineska državna kompanija CNPC mogla preuzeti Totalov udeo u pomenutom gasnom projektu, povećavajući vlasništvo sa aktuelnih 30 odsto na preko 80 odsto.

Francuski naftni gigant Total obustavio investicije u Iranu vredne više milijardi dolaraFrancuski naftni gigant Total obustavio je investicione projekte u Iranu, vredne više milijardi dolara, rekao je iranski ministar za naftu Bidžan Namdar Zangane.

Total je zvanično raskinuo sporazum o razvoju faze 11 (gasnog polja) u Južnom Parsu. To je učinjeno dva meseca posle objave da će to učiniti", rekao je iranski ministar.

- Proces zamene Totala drugom kompanijom je u toku - izjavio je Zanganeh.

Iranski zvaničnici su ranije nagovestili da bi kineska državna kompanija CNPC mogla preuzeti Totalov udeo u pomenutom gasnom projektu, povećavajući vlasništvo sa aktuelnih 30 odsto na preko 80 odsto. SAD su obnovile sankcije Iranu nakon što se Vašington povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik