Plan nemačkog automobilskog diva - Tri milijarde evra za razvoj "golf 8"

Bez autora
Aug 20 2018

Folksvagen planira do 2020. da poveća proizvodnju u svojim fabrikama u Nemačkoj za 25 odsto, najavio je član Uprave Folksvagena zadužen za proizvodnju i logistiku Andreas Tostman. Ako Folksvagen ostvari planirano, sa proizvodnih traka fabrike u Volfsburgu godišnje bi trebalo da izlazi preko milion automobila. Veća produktivnost omogućiće veću iskoristivost kapaciteta. Temelj je postavljen u Volfsburgu kako bi se proizvodnja Golfa na jednom mestu bila grupisana, kao što je navedeno u Paktu za budućnost, saopšteno je iz Folksvagena. Pakt za budućnost strateški je dokument VW-a koji, između ostalog, predviđa lansiranje Golfa osmice čija se promocija očekuje u proleće, a prodaja u jesen iduće godine.

Plan nemačkog automobilskog diva - Tri milijarde evra za razvoj "golf 8"Folksvagen planira do 2020. da poveća proizvodnju u svojim fabrikama u Nemačkoj za 25 odsto, najavio je član Uprave Folksvagena zadužen za proizvodnju i logistiku Andreas Tostman. Ako Folksvagen ostvari planirano, sa proizvodnih traka fabrike u Volfsburgu godišnje bi trebalo da izlazi preko milion automobila.

- Veća produktivnost omogućiće veću iskoristivost kapaciteta. Temelj je postavljen u Volfsburgu kako bi se proizvodnja Golfa na jednom mestu bila grupisana, kao što je navedeno u Paktu za budućnost – saopšteno je iz Folksvagena (VW).

Pakt za budućnost strateški je dokument VW-a koji, između ostalog, predviđa lansiranje Golfa osmice čija se promocija očekuje u proleće, a prodaja u jesen iduće godine.

Osim spomenutog renomiranog brenda, u Volfsburgu bi se u celosti trebao da proizvodi i SEAT Tarraco, što, prema planovima nemačkog automobilskog diva, podrazumijeva prebacivanje proizvodnje iz fabrika u Zwickaua (Nemačka) i Pueble (Meksiko) u Volfsburg. U Zwickauu bi Folksvagen koncentrisao proizvodnju električnih automobila.

Prošle godine obeležen izlazak 44 milionitog automobila

Folksvagen brand je napravio značajan napredak poslednjih godina, prenosi novac.hr

- Mi smo na dobrom putu. U poređenju sa ostalim industrijama, mi smo srednje veliki, nameravamo to nadoknaditi i postati jedan od najboljih – najavio je Andreas Tostman.

U Volfsburgu trenutno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući i električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. do kraja prošle godine, pogone VW-a u Volfsburgu napustilo je gotovo 70.000 modela e-Golf II i Golf GTE. Time je fabrika u Volfsburgu zabeležila najveći obim proizvodnje električnih vozila u Grupi VW-a.

Lani su u Volfsburgu proslavili izlazak s proizvodne trake 44 milionitog automobila. Iz te fabrike je na tržište najviše lansirano golfova, oko 18 miliona, a zanimljivo je da iza Golfa po obimu proizvodnje, još uvek, s 12 milionana proizvedenih vozila sledi model "Buba" koja se u Volfsburgu ne proizvodi od 1975.

U pripremi povećanja proizvodnje u Volfsburgu, VW je najavio ulaganju u tu fabriku od tri milijarde evra, prvenstveno u razvoj Golfa osmice. Ukupan investicijski plan VW-a za razdoblje 2018.-2022. iznosi 22 milijarde i 800 miliona evra, navodi novac.hr.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik