Haus of Frejzer napravio problem Gučiju, Pradi, Armaniju zbog dugovanja, Malberiju deonice pale za 30 odsto

Bez autora
Aug 22 2018

Deonice luksuznog brenda "Malberi" pale su za 30 odsto nakon njihove objave o gubitku tri miliona funti za pokrivanje troškova koje su uzrokovali problemi britanskog "Haus of Frejzra". Naime, "Malberi" u robnim kućama "Haus of Frejser" ima 21 prodavnicu, u kojima je zaposleno 88 osoba. Kao što smo već pisali, taj lanac robnih kuća našao se u velikim dugovima koji su ih prisilili da zaustave poslovanje na niz lokacija, što je uticalo i na neke brendove, poput "Malberija", koji su se kod njih prodavali. Osim toga, "Haus of Frejzer" proizvođaču luksuznih torbica duguje otprilike 2,4 miliona funti.

Haus of Frejzer napravio problem Gučiju, Pradi, Armaniju zbog dugovanja, Malberiju deonice pale za 30 odstoDeonice luksuznog brenda "Malberi" pale su za 30 odsto nakon njihove objave o gubitku tri miliona funti za pokrivanje troškova koje su uzrokovali problemi britanskog "Haus of Frejzra", piše BBC.

Naime, "Malberi" u robnim kućama "Haus of Frejser" ima 21 prodavnicu, u kojima je zaposleno 88 osoba. Kao što smo već pisali, taj lanac robnih kuća našao se u velikim dugovima koji su ih prisilili da zaustave poslovanje na niz lokacija, što je uticalo i na neke brendove, poput "Malberija", koji su se kod njih prodavali.

Osim toga, "Haus of Frejzer" proizvođaču luksuznih torbica duguje otprilike 2,4 miliona funti.

Budući da je vlasnik premierligaša "Njukasl Junajted" Majk Ešli pre deset dana kupio "Haus of Frejzer", "Malberi" i ostali kreditori britanskog trgovačkog lanca nadali su se isplati dugova od ukupno 484 miliona funti.

Ipak, novi vlasnik je odlučio da neće platiti dugove kreditorima brenda budući da je do njih došlo pre njegovog preuzimanja trgovačkog lanca. Tako su se, uz "Malberi", u financijskom gubitku našli i "Đorđo Armani" (kojem "Haus of Frejzer" duguje 1,6 miliona funti), "Guči", "Prada" i mnogi drugi.

Uz to, iz "Malberi" su upozorili da bi njihov godišnji profit mogao biti "materijalno smanjen" ako se tržište u Ujedinjenom Kraljevstvu ne promeni do kraja godine. Tačnije, već je zabeležen pad prodaje torbica ovog brenda budući da bogati turisti više vole Pariz i Milan od Londona, dok taj brend ostvaruje više od 70 posto svojih prihoda upravo u UK.

U poslednjoj financijskoj godini kompanija je prijavila 6,9 miliona funti profita pre oporezivanja, što je bio pad od 600 hiljada funti u odnosu na profit od godine ranije.

Ipak, to je opravdano širenjem poslovanja na tržišta Južne Koreje, Kine, Hong Konga, Tajvana i Japana gde "Malberi" pokušava zaraditi na rastu broja azijskih potrošača koji pripadaju srednjoj klasi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik