Počinju razgovori sa MMF o povećanju penzija

Bez autora
Sep 05 2018

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da danas počinje razgovore s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o povećanju penzija i ukidanju zakona kojim su smanjene. Mali je u obraćanju novinarima, nakon razgovora s članovima Američke privredne komore u Srbiji, rekao da se očekuje da se penzije, koje su smanjene od novembra 2014. godine, povećaju od oktobra.On je najavio da će ove ili naredne nedelje biti objavljeno koliko će se povećati primanja najstarije populacije. Misija MMF-a, s Džejmsom Rufom na čelu, doći će u Beograd 20. septembra, kada će s Vladom Srbije započeti razgovore o tome šta je urađeno prethodnih meseci u okviru novog savetodavnog aranžmana i planovima za narednu godinu, objasnio je ministar.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da danas počinje razgovore s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o povećanju penzija i ukidanju zakona kojim su smanjene.

Mali je u obraćanju novinarima, nakon razgovora s članovima Američke privredne komore u Srbiji, rekao da se očekuje da se penzije, koje su smanjene od novembra 2014. godine, povećaju od oktobra.

On je najavio da će ove ili naredne nedelje biti objavljeno koliko će se povećati primanja najstarije populacije.

Misija MMF-a, s Džejmsom Rufom na čelu, doći će u Beograd 20. septembra, kada će s Vladom Srbije započeti razgovore o tome šta je urađeno prethodnih meseci u okviru novog savetodavnog aranžmana i planovima za narednu godinu, objasnio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik