Država prodaje 31 poslovnu i stambenu nepokrenost

Bez autora
Sep 06 2018

Država je ponudila kupcima svoje kvadrate, a cene su više nego povoljne. Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju ukupno 31 nepokretnosti, među kojima su i hale koje se prodaju "u paketu" sa zemljištem. Ponuda je više nego šarolika: od Subotice, preko Beograda, do Niša i Pirota nudi se poslovni i stambeni prostor.Kupci, a to mogu da budu i građani i firme, moraju da uplate depozit i svoju ponuđenu cenu "zapakuju" i pošalju u zatvorenoj koverti. Vlasnik će, po jednostavnom principu, postati onaj ko da više. Cene ponuđenih nekretnina izražene su u evrima, a obračunavaju se po srednjem zvaničnom kursu. Kvadrat poslovnog prostora može da se pronađe i po 280 evra, koliko je košta lokal ponuđen na prodaju u Leskovcu. U Beogradu se može naći po ceni od 1.059 evra, koliko se nudi za lokal na Voždovcu, pa do 2.486 evra na Vračaru. U Požarevcu je, pak, cena 376 evra...

Država je ponudila kupcima svoje kvadrate, a cene su više nego povoljne. Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju ukupno 31 nepokretnosti, među kojima su i hale koje se prodaju "u paketu" sa zemljištem. Ponuda je više nego šarolika: od Subotice, preko Beograda, do Niša i Pirota nudi se poslovni i stambeni prostor. Kupci, a to mogu da budu i građani i firme, moraju da uplate depozit i svoju ponuđenu cenu "zapakuju" i pošalju u zatvorenoj koverti. Vlasnik će, po jednostavnom principu, postati onaj ko da više.

Cene ponuđenih nekretnina izražene su u evrima, a obračunavaju se po srednjem zvaničnom kursu. Kvadrat poslovnog prostora može da se pronađe i po 280 evra, koliko je košta lokal ponuđen na prodaju u Leskovcu. U Beogradu se može naći po ceni od 1.059 evra, koliko se nudi za lokal na Voždovcu, pa do 2.486 evra na Vračaru. U Požarevcu je, pak, cena 376 evra.
Prostor namenjen za stanovanje je procenjen na nižem nivou. Tako u Leskovcu stan može da se pazari za 280 evra po kvadratnom metru, u Beogradu za 832 evra, Novom Sadu 772 evra...

Posebna priča su velike hale, koje se prodaju zajedno sa zemljištem na kojem su izgrađene. Tako se u Pirotu prodaju hale na tri susedne parcele: šleper-hala, servisna-hala i remontna hala, sve u odvojenoj ponudi, na površinama od po 1.221, 1.441 i 1.504 kvadrata. Svaka hala se prodaje "u paketu" sa "svojim" zemljištem na kojem se nalazi, i svaka ima istu cenu: 193,65 evra po kvadratu i nekretnine i zemljišta zajedno.

Ali, ima još jeftinijih ponuda. Objekat grafičke industrije u Lebanu, na 196 kvadrata, zajedno sa jednim arom i 96 kvdrata zemljišta na kojem se nalazi, nudi se po ceni od 20.433 evra za celinu. To po kvadratu objekta (plus zemljište) iznosi 104 evra.

Otkup dokumentacije
Zainteresovani kupci moraju da otkupe prodajnu dokumentaciju, za 5.000 dinara, i do 15. septembra uplate depozit od 10 odsto od početne cene. Ponude se dostavljaju na pisarnicu Direkcije, najkasnije do utorka, 18. septembra. Može i preporučenom pošiljkom, pod uslovom da ona stigne u Direkciju do dana otvaranja ponuda.

- Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene - navodi se u oglasu. - Javno otvaranje prispelih ponuda obaviće se komisijski 20. septembra u prostorijama Republičke direkcije za imovinu.

Najskuplje
Poslovni prostor od nepunih 40 kvadrata, koji se nalazi u prizemlju objekta u Ulici cara Nikolaja II u centru Beograda, u blizini čuvene Kalenić pijace, država nudi na prodaju po ceni od 98.691,87 evra, po srednjem kursu. To je 2.485,94 evra po kvadratnom metru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik