Medela kupila Ravanicu za 320.000 evra

Bez autora
Sep 09 2018

Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije prodata je za 320.000 evra kompaniji Medela iz Vrbasa, izjavio je danas za Tanjug predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Početna cena bila je 261.000 evra, kolika je bila i procena kapitala, a Medela je, između pet kupaca, dala najbolju ponudu za ovu od pre dve godine državnu firmu. Medela će u Ravanici u novu opremu investirati milion evra, naveo je Erić. On je ocenio da je važno da Ravanica ostaje, tj, da se neče ugastii kako je izgledalo, da će poslovati sve bolje i da su sačuvana radna mesta. Ministarstvo privrede je javno nadmetanje za privatizaciju Ravanice, jedne od najpoznatijih fabrika konditorskih proizvoda bivše Jugoslavije i Srbije, između ostalog i "proizvođača "bonžite", raspisala 6.jula, a prijave za učešće u nadmetanju trajale su do 10. avgusta.

Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije prodata je za 320.000 evra kompaniji Medela iz Vrbasa, izjavio je danas za Tanjug predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Početna cena bila je 261.000 evra, kolika je bila i procena kapitala, a Medela je, između pet kupaca, dala najbolju ponudu za ovu od pre dve godine državnu firmu.

Medela će u Ravanici u novu opremu investirati milion evra, naveo je Erić.

On je ocenio da je važno da Ravanica ostaje, tj, da se neče ugastii kako je izgledalo, da će poslovati sve bolje i da su sačuvana radna mesta.

Ministarstvo privrede je javno nadmetanje za privatizaciju Ravanice, jedne od najpoznatijih fabrika konditorskih proizvoda bivše Jugoslavije i Srbije, između ostalog i "proizvođača "bonžite", raspisala 6.jula, a prijave za učešće u nadmetanju trajale su do 10. avgusta.

Ravanica zapošljava 113 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik