Ponudu za PKB dostavila jedna kompanija

Bez autora
Sep 11 2018

Za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd i njenih zavisnih društava ponudu je dostavila jedna kompanija, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede. Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njenih zavisnih društava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija, navode u Ministarstvu privrede. Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, iznosi 104,5 miliona evra, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda. Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni 208 miliona evra.

Za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd i njenih zavisnih društava ponudu je dostavila jedna kompanija, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

"Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njenih zavisnih društava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija", navode u Ministarstvu privrede.

Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, iznosi 104,5 miliona evra, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda. 

Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni 208 miliona evra. 

Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra u podne, za kada je zakazano otvaranje ponude.

Imovinu čini više od 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori.

PKB trenutno zapošljava oko 1.700 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik