Vlada dodijelila 38 koncesija za rude

Bez autora
Sep 13 2018

Vlada je do sada sa kompanijama zaključila 38 ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju čvrstih mineralnih sirovina, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Iz tog resora su naveli da se eksploatacijom mineralnih sirovina, tačnije njihovom proizvodnjom bavi 20 firmi. “Od tog broja, četiri proizvode ugalj, rudu olova i cinka i rudu boksita, dok se preostalih 16 kompanija bavi proizvodnjom građevinskog kamena”, kazali su iz Ministarstva za Dnevne novine. Ministarstvo ekonomije je krajem marta objavio javni oglas o dodjeli ugovora za koncesiju za detalj na geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena vulkaniti u Bistrici u Beranama. Iz tog resora su kazali da do sada nije dostavljena nijedna ponuda. Na teritoriji Crne Gore, od utvrđenih 26 lokacija sa mineralnim sirovinama, trenutno se eksploatiše šest i to mrkolignitni ugalj, mrki ugalj, ruda crvenog boksita, ruda olova i cinka, arhitektonski ili ukrasni kamen i tehničko-građevinski kamen.

Vlada je do sada sa kompanijama zaključila 38 ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju čvrstih mineralnih sirovina, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz tog resora su naveli da se eksploatacijom mineralnih sirovina, tačnije njihovom proizvodnjom bavi 20 firmi.

“Od tog broja, četiri proizvode ugalj, rudu olova i cinka i rudu boksita, dok se preostalih 16 kompanija bavi proizvodnjom građevinskog kamena”, kazali su iz Ministarstva za Dnevne novine.

Ministarstvo ekonomije je krajem marta objavio javni oglas o dodjeli ugovora za koncesiju za detalj na geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena vulkaniti u Bistrici u Beranama.

Iz tog resora su kazali da do sada nije dostavljena nijedna ponuda.

Na teritoriji Crne Gore, od utvrđenih 26 lokacija sa mineralnim sirovinama, trenutno se eksploatiše šest i to mrkolignitni ugalj, mrki ugalj, ruda crvenog boksita, ruda olova i cinka, arhitektonski ili ukrasni kamen i tehničko-građevinski kamen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik