Otvoren 12. međunarodni sajam pčelarstva i opreme

Bez autora
Sep 13 2018

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je na Trgu mladih otvorio 12. Međunarodni sajam pčelarstva i opreme na kojem učestvuje 60 izlagača. Milić je rekao da je Vlada distrikta napravila pomak u oblasti pčelarstva i povećala podsticaj po košnici.Pčelari u distriktu po jednoj košnici dobijaju 30 KM, što je mnogo više nego u okruženju. Na prostoru distrikta imamo oko 11.000 košnica za koje se dobija podsticaj na ovaj način, naveo je Milić. On je naglasio da će ove godine brčanska Vlada početi sa programom samozapošljavanja u poljoprivredi za koji je izdvojeno oko 500.000 KM, što će biti prilika i za ljubitelje pčelarstva da se aktiviraju i pokrenu biznis....

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je na Trgu mladih otvorio 12. Međunarodni sajam pčelarstva i opreme na kojem učestvuje 60 izlagača.

Milić je rekao da je Vlada distrikta napravila pomak u oblasti pčelarstva i povećala podsticaj po košnici.

"Pčelari u distriktu po jednoj košnici dobijaju 30 KM, što je mnogo više nego u okruženju. Na prostoru distrikta imamo oko 11.000 košnica za koje se dobija podsticaj na ovaj način", naveo je Milić.

On je naglasio da će ove godine brčanska Vlada početi sa programom samozapošljavanja u poljoprivredi za koji je izdvojeno oko 500.000 KM, što će biti prilika i za ljubitelje pčelarstva da se aktiviraju i pokrenu biznis.

Predsjednik brčanskog Udruženja pčelara "Matica" Nikola Kerezović rekao je da je ove godine na ocjenjivanju meda bilo oko 90 uzoraka, od čega 16 nije zadovoljilo zadate parametre, a najboljima su uručeni pehari.

Pehare je uručio šef Odjeljenja za poljoprivredu Zoran Gajić koji je naglasio da će zakonskim rješenjima biti regulisana i druga pitanja pčelara na području Brčkog.

Trodnevni sajam održava se u organizaciji udruženja pčelara "Matica", "Pčela" Gornji Rahić i "Brčko", pod pokroviteljstvom Vlade distrikta.

Na ceremoniji otvaranja nastupila su i djeca iz obdaništa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik