Nova pogodnost za putnike Sarajevskog aerodroma koji su kartu kupili online

Bez autora
Sep 17 2018

Međunarodni aerodrom Sarajevo, u saradnji s kompanijom ''MasterCard'' i ''Intesa Sanpaolo bankom'', pripremio je novu pogodnost za korisnike svojih usluga. Svi koji kupe kartu online na zvaničnoj internet-stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo www.sia.ba i izvrše plaćanje MasterCard ili Maestro karticom bilo koje banke u periodu od 15. septembra do 15. decembra kao poklon dobivaju besplatno korištenje salona poslovne klase na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Ova pogodnost se odnosi samo na karte kupljene i iskorištene za vrijeme trajanja kampanje, od 15. septembra do 15. decembra ove godine. Besplatno korištenje salona će biti na raspolaganju vlasnicima aviokarata bez obzira na to jesu li sami kupili kartu ili je to za njih uradio neko drugi. Putnik je u obavezi posjedovati elektronsku kartu, kao dokaz da je aviokarta plaćena MasterCard karticom.

Nova pogodnost za putnike Sarajevskog aerodroma koji su kartu kupili onlineMeđunarodni aerodrom Sarajevo, u saradnji s kompanijom ''MasterCard'' i ''Intesa Sanpaolo bankom'', pripremio je novu pogodnost za korisnike svojih usluga.

Svi koji kupe kartu online na zvaničnoj internet-stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo www.sia.ba i izvrše plaćanje MasterCard ili Maestro karticom bilo koje banke u periodu od 15. septembra do 15. decembra kao poklon dobivaju besplatno korištenje salona poslovne klase na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

- Ova pogodnost se odnosi samo na karte kupljene i iskorištene za vrijeme trajanja kampanje, od 15. septembra do 15. decembra ove godine. Besplatno korištenje salona će biti na raspolaganju vlasnicima aviokarata bez obzira na to jesu li sami kupili kartu ili je to za njih uradio neko drugi. Putnik je u obavezi posjedovati elektronsku kartu (u printanoj ili elektronskoj formi), kao dokaz da je aviokarta plaćena MasterCard karticom. Kampanjom su obuhvaćene sve MasterCard kartice, bez obzira na banku i zemlju izdavanja - izjavila je Sanja Bagarić, portparol Sarajevskog aerodroma.

Međunarodni aerodrom Sarajevo raspolaže s tri salona poslovne klase, od čega je jedan za pušače.

Opremljeni su luksuznim namještajem, informacionim displejom, TV prijemnikom, wireless signalom...

Putnike dočekuje ljubazno osoblje koje će im ponuditi različite vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, tople napitke, sendviče i apetisane. Saloni su snabdjeveni domaćom i inozemnom dnevnom i sedmičnom štampom.

Podsjećamo, Međunarodni aerodrom Sarajevo odnedavno je uveo uslugu online prodaje karata, čime je postao prvi prodajni agent u Bosni i Hercegovini, odnosno prva zračna luka u regiji koja nudi ovu vrstu usluge.

Online kupovinu aviokarata možete obaviti na zvaničnoj internet-stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo – http://www.sia.ba, odnosno u online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Nakon što u predviđena polja unesete destinaciju i datume putovanja, sistem će izlistati sve ponude i opcije (broj presjedanja, različiti zrakoplovni prijevoznici...), počevši od najpovoljnije ponude. Ovaj sofisticirani pristup omogućava da kreirate vlastito putovanje prema svojim željama i prioritetima.

Sistem je kreiran u saradnji s globalnom putničkom platformom Amadeus te objedinjuje sve potrebne radnje koje omogućavaju da se kupovina karte obavi na jednom mjestu.

- Pored svega navedenog, naš sistem, također, uključuje mogućnost odabira mjesta u avionu, količinu prtljaga i slično. S ciljem olakšanog pristupa našim putnicima, sistem je podešen da odmah ponudi Sarajevo kao polaznu tačku, ali istu možete promijeniti i odabrati bilo koji od stotina zračnih luka u svijetu koje sistem prepoznaje. Karte se na ovaj način mogu kupiti za letove više od 50 avioprijevoznika te za veliki broj low-cost avioprijevoznika, a za koje se inače karte ne mogu kupiti kod drugih prodajnih agenata - kazala je Bagarić.

Napomenula je i da je sistem potpuno siguran za online kartično plaćanje te je razvijen u saradnji s ''Intesa Sanpaolo bankom'' i WS PAY-payment providerom. Također, dodatna pogodnost za klijente je da se kompletna transakcija može otkazati na dan kada je kupovina prijavljena do 16 sati.

Za sva dodatna pitanja putnici mogu kontaktirati šalter prodaje karata na broj: 033/289-266 ili 033/289-267.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik