Novi obrasci za recepte za lekove od 1. maja

Bez autora
Apr 22 2010

Od 1. maja počeće primena novih obrazaca recepata za lekove sa smanjenim brojem podataka za unošenje. Na novom obrascu će za trećinu biti smanjen broj podataka za unošenje i to će značajno smanjiti vreme za popunjavanje recepata u domovima zdravlja i izdavanja lekova u apotekama.Do kraja godine će se upotrebljavati paralelno stari i novi obrasci. U osam domova zdravlja u Beogradu omogućeno je elektronsko popunjavanje, štampanje i izdavanje recepata za lekove čime je dodatano smanjeno vreme izdavanja leka i eliminisana mogućnost greške u popunjavanju.

Novi obrasci za recepte za lekove od 1. majaOd 1. maja počeće primena novih obrazaca recepata za lekove sa smanjenim brojem podataka za unošenje, saopšteno je danas iz Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO).

Na novom obrascu će za trećinu biti smanjen broj podataka za unošenje i to će značajno smanjiti vreme za popunjavanje recepata u domovima zdravlja i izdavanja lekova u apotekama.

U saopštenju se navodi da će se do kraja godine upotrebljavati paralelno stari i novi obrasci.

U osam domova zdravlja u Beogradu omogućeno je elektronsko popunjavanje, štampanje i izdavanje recepata za lekove čime je dodatano smanjeno vreme izdavanja leka i eliminisana mogućnost greške u popunjavanju, navodi se u saopštenju.

Infomatizacija domova zdravlja u Zemunu, Voždovcu, Grockoj, Sopotu, Zvezdari, Vračaru, Starom gradu i Rakovici omogućena je i elektronska evidencija pacijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik