Nikad bolji posao: Spavajte i izležavajte se 70 dana za platu od 18.000 dolara

Bez autora
Sep 18 2018

Američka svemirska agencija NASA nudi primamljiv posao: sve što je potrebno je da se izležavate 70 dana, i to za platu od skoro 18.000 dolara.Naučnici žele da ispitaju kako se ljudsko telo adaptira na bestežinsko stanje kako bi razvili mere protiv efekata bestežinskog stanja na telo. Kao i svaka neverovatno privlačna ponuda, i ova ima začkoljicu: učesnici eksperimenta ne smeju da napuštaju krevet, jer sve moraju da rade u istom položaju. To znači da će tokom angažmana živeti, jesti i tuširati se u istom položaju kako bi se telo i kardiovaskularni sistem prilagodili uslovima u svemiru.

Nikad bolji posao: Spavajte i izležavajte se 70 dana za platu od 18.000 dolaraAmerička svemirska agencija NASA nudi primamljiv posao: sve što je potrebno je da se izležavate 70 dana, i to za platu od skoro 18.000 dolara.

Naučnici žele da ispitaju kako se ljudsko telo adaptira na bestežinsko stanje kako bi razvili mere protiv efekata bestežinskog stanja na telo.

Kao i svaka neverovatno privlačna ponuda, i ova ima začkoljicu: učesnici eksperimenta ne smeju da napuštaju krevet, jer sve moraju da rade u istom položaju.

To znači da će tokom angažmana živeti, jesti i tuširati se u istom položaju kako bi se telo i kardiovaskularni sistem prilagodili uslovima u svemiru.

Naučnici će pratiti razvoj situacije i na osnovu toga razviti mere, koje treba da oalkšaju boravak astronauta u svemirskim misijama, ali i ljudima koji pate od nesanice na Zemlji.

Ako vas spavanje ne zanima, još uvek možete da unovčite grljenje. Madelon Ginaco (50) iz Čikaga, živi od grljenja, i zarađuje skoro 40.000 dolara godišnje.

Ona se već deset godina profesionalno bavi grljenjem. Klijentima koje upoznaje preko kompanije "Cuddlist", uslugu naplaćuje 80 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik