Industrijski park u Borči otvara 10.000 novih radnih mesta

Bez autora
Sep 18 2018

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu sa kineskom kompanijom CRBC Sporazum o izgradnji industrijskog parka u Borči, ocenivši da je reč o još jednoj velikoj investiciji koja će doprineti rastu našeg BDP-a. Mali je istakao da će se park, koji će se prostirati na 320 hektara, nalaziti sa leve strane Pupinovog mosta, i da bi trebalo da privuče više od 1.000 kineskih kompanija, što će, kako se očekuje, doneti 10.000 novih radnih mesta. Biće to najveći kineski industrijski park u Evropi, istakao je on i dodao da će u taj park kompanija CRBC investirati oko 220 miliona evra, a, ukoliko uzmemo u obzir sve kompanije koje će doći, procenjuje se da će ukupna investicija iznositi oko dve milijarde evra.

Izgradnja Industrijskog parka u Borči doneće 10.000 novih radnih mestaMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu sa kineskom kompanijom CRBC Sporazum o izgradnji industrijskog parka u Borči, ocenivši da je reč o još jednoj velikoj investiciji koja će doprineti rastu našeg BDP-a.

Mali je istakao da će se park, koji će se prostirati na 320 hektara, nalaziti sa leve strane Pupinovog mosta, i da bi trebalo da privuče više od 1.000 kineskih kompanija, što će, kako se očekuje, doneti 10.000 novih radnih mesta.

Biće to najveći kineski industrijski park u Evropi, istakao je on i dodao da će u taj park kompanija CRBC investirati oko 220 miliona evra, a, ukoliko uzmemo u obzir sve kompanije koje će doći, procenjuje se da će ukupna investicija iznositi oko dve milijarde evra.

Prema njegovim rečima, sada nam predstoji da se u narednim mesecima definiše tačan broj kompanija koje će doći, kao i da Vlada krene da ulaže u infrastrukturu, a da kineska strana počne da gradi jednu po jednu fabriku.

Za godine koje nam dolaze imamo razloga da budemo optimisti, zaključio je Mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik