Od 1. januara 2020. zabrana plastičnih kesa u Beogradu

Bez autora
Sep 18 2018

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će se na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 25. septembra, naći odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji srpske prestonice od 1. januara 2020. godine. Gradsko veće grada Beograda će do kraja ove nedelje usvojiti odluku koju ćemo uputiti Skupštini grada Beograda, koja će biti održana 25. septembra, na razmatranje i odlučivanje. U pitanju je odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji Beograda od 1. januara 2020. godine, rekao je Vesić ispred garaže „Obilićev venac”, gde je prisustvovao predstavljanju eko programa JKP „Parking servisa”. To znači da će maloprodajni lanci imati rok od 15-ak meseci da se prilagode toj odluci, naveo je on i ocenio da je taj rok više nego dovoljan.

Od 1. januara 2020. zabrana plastičnih kesa u BeograduZamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će se na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 25. septembra, naći odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji srpske prestonice od 1. januara 2020. godine, prenosi Tanjug.

„Gradsko veće grada Beograda će do kraja ove nedelje usvojiti odluku koju ćemo uputiti Skupštini grada Beograda, koja će biti održana 25. septembra, na razmatranje i odlučivanje. U pitanju je odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji Beograda od 1. januara 2020. godine”, rekao je Vesić novinarima ispred garaže „Obilićev venac”, gde je prisustvovao predstavljanju eko programa JKP „Parking servisa”.

To znači da će maloprodajni lanci imati rok od 15-ak meseci da se prilagode toj odluci, naveo je Vesić i ocenio da je taj rok više nego dovoljan.

Istakao je da je, od kada su trgovinski lanci počeli da naplaćuju plastične kese, njihova upotreba smanjena za 60 odsto.

„Sada je vreme da odemo korak dalje i zabranimo korišćenje kesa”, dodao je zamenik gradonačelnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik