U Srebrenici uskoro otvaranje kamenoloma

Bez autora
Sep 19 2018

U Srebrenici su u toku pregovori s investitorima o otvaranju kamenoloma na području te općine. Preduzeće Dacit d.o.o koje je regristrovano na području općine Srebrenica uputilo je zahtjev Vladi RS-a za dobivanje koncesije za eksplotaciju kamena iz kamenoloma Skakavac. Kao lokalna uprava nastojimo da pružimo sve resurse koji su nephodni kako bi preduzeće počelo s radom. Vjerujemo da će vrlo brzo dobiti koncesiju, te da će početi radovi na eksplotaciji kamena na području općine, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović. Najavljuje da će u narednom periodu početi aktivnosti na otvaranju pogona za preradu kamena, odnosno proizvodnja kamene vune.

U Srebrenici uskoro otvaranje kamenolomaU Srebrenici su u toku pregovori s investitorima o otvaranju kamenoloma na području te općine.

– Preduzeće Dacit d.o.o koje je regristrovano na području općine Srebrenica uputilo je zahtjev Vladi RS-a za dobivanje koncesije za eksplotaciju kamena iz kamenoloma Skakavac. Kao lokalna uprava nastojimo da pružimo sve resurse koji su nephodni kako bi preduzeće počelo s radom. Vjerujemo da će vrlo brzo dobiti koncesiju, te da će početi radovi na eksplotaciji kamena na području općine – rekao je Feni načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović.

Najavljuje da će u narednom periodu početi aktivnosti na otvaranju pogona za preradu kamena, odnosno proizvodnja kamene vune.

– To je izolacioni materijal koji se koristi u građevinarstvu i veoma je tražen na svjetskom tržištu. Ideja jeste da se na našem području izgradi fabrika kamene vune koja će zapošljavati oko 25 radnika – pojasnio je Maksimović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik