Fijat: Nema otkaza, novi model „medijska špekulacija“

Bez autora
Sep 19 2018

Generalna direktorka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti zvanično je danas obavestila rukovodstvo Samostalnog sindikata FCA Srbija da Fijat ostaje u Srbiji i nakon 29. septembra, kada ističe desetogodišnji ugovor sa Vladom Srbije. Silvija Verneti je rekla da u narednom periodu neće biti smanjenja broja zaposlenih, niti svođenja proizvodnje na jednu smenu. Do kraja godine u fabrici će se raditi prema mesečnim planovima, dok će krajem ove ili početkom sledeće godine biti saopšten plan proizvodnje i poslovanja FCA Srbija u narednom periodu. Taj plan će biti u skladu sa petogodišnjim planom razvoja FCA grupacije koji je 1. juna svetskoj javnosti predstavio počivši izvršni direktor FCA grupacije Serđo Markione – rekao je juče, nakon sastanka sa Silvijom Verneti predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković, napominjući da će uslovi pod kojima će Grupacija FCA nastaviti rad i poslovanje u Srbiji biti definisani u predstojećim razgovorima Vlade Srbije i menadžmenta FCA.

Fijat: Nema otkaza, novi model „medijska špekulacija“Generalna direktorka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti zvanično je danas obavestila rukovodstvo Samostalnog sindikata FCA Srbija da Fijat ostaje u Srbiji i nakon 29. septembra, kada ističe desetogodišnji ugovor sa Vladom Srbije.

- Silvija Verneti nam je rekla da u narednom periodu neće biti smanjenja broja zaposlenih, niti svođenja proizvodnje na jednu smenu. Do kraja godine u fabrici će se raditi prema mesečnim planovima, dok će krajem ove ili početkom sledeće godine biti saopšten plan proizvodnje i poslovanja FCA Srbija u narednom periodu. Taj plan će biti u skladu sa petogodišnjim planom razvoja FCA grupacije koji je 1. juna svetskoj javnosti predstavio počivši izvršni direktor FCA grupacije Serđo Markione – rekao je juče listu "Danas", nakon sastanka sa Silvijom Verneti predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković, napominjući da će uslovi pod kojima će Grupacija FCA nastaviti rad i poslovanje u Srbiji biti definisani u predstojećim razgovorima Vlade Srbije i menadžmenta FCA.

Istakao je, pritom, da je Verneti informacije i navode o startu serijske proizvodnje hibridne i elektro verzije „fijata 500L“, te o skorašnjem početku proizvodnje potpuno novog modela u kragujevačkoj fabrici okarakterisala kao „medijske špekulacije“ i da će im se obratiti kada bude imala šta zvanično da im kaže u vezi s novim modelom.

– Direktorka Verneti je radnicima poručila da nemaju razloga za zabrinutost, jer smanjenja broja zaposlenih neće biti. Na osnovu toga mi zaključujemo i da će naša fabrika u dogledno vreme da dobije proizvodnju novog modela – smatra Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik