Skoplje najjeftiniji grad u Evropi, Beograd na 9. mestu

Bez autora
Sep 19 2018

Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi, a Beograd je zauzeo devetu poziciju, zajedno sa prestonicom Rumunije, među 48 rangiranih najjeftinijih i najskupljih glavnih gradova koje treba posetiti u Evropi, a koju je sastavio sajt Wanderu. Drugi najjeftiniji grad je Priština, na trećem mestu je Podgorica, četvrti je Jerevan, a peti Kišinjev. S druge strane, tri najskuplja grada u Evropi su Monako, Rejkjavik i Dablin, prema računici Wanderu-a, platforme za brzu rezervaciju karata za autobuski i železnički saobraćaj. Računica je napravljena na bazi prosečne cene određenih dobara i usluga u svakom gradu, kao što je cena vožnje jednog kilometra taksijem, zatim cena pola litre domaćeg piva, šoljice kapučina, ulaznice za muzej, noćenja u hotelu za jednu osobu, karte za javni prevoz u jednom smeru, te tri obroka za jednu osobu u restoranu srednjeg ranga.

Skoplje najjeftiniji grad u Evropi, Beograd na 9. mestuSkoplje je najjeftiniji grad u Evropi, a Beograd je zauzeo devetu poziciju, zajedno sa prestonicom Rumunije, među 48 rangiranih najjeftinijih i najskupljih glavnih gradova koje treba posetiti u Evropi, a koju je sastavio sajt Wanderu.

Drugi najjeftiniji grad je Priština, na trećem mestu je Podgorica, četvrti je Jerevan, a peti Kišinjev, prenosi britanski „San”.

S druge strane, tri najskuplja grada u Evropi su Monako, Rejkjavik i Dablin, prema računici Wanderu-a, platforme za brzu rezervaciju karata za autobuski i železnički saobraćaj.

Računica je napravljena na bazi prosečne cene određenih dobara i usluga u svakom gradu, kao što je cena vožnje jednog kilometra taksijem, zatim cena pola litre domaćeg piva, šoljice kapučina, ulaznice za muzej, noćenja u hotelu za jednu osobu, karte za javni prevoz u jednom smeru, te tri obroka za jednu osobu u restoranu srednjeg ranga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik