Otvoren jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj, noć stoji i do 21.000 eura

Bez autora
Sep 20 2018

Orebić je dobio jedan od najluksuznijih smještajnih objekata u Hrvatskoj. Radi se o boutique hotelu Villa Katarina, koji je prije nekoliko dana primio prve goste. Došli su luksuznom jahtom koja je trenutno usidrena u blizini Orebića. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o poslovnim partnerima i prijateljima vlasnika Ville Katarina, Rubena Lee Andersona. Amerikancu Rubenu Lee Andersonu ovo je druga investicija u Orebiću. Prethodno je uredio jednu od najsuvremenijih vinarija Kortu Katarinu, koja je prva vrhunska vina na tržište izbacila prije desetak godina. Villa Katarina ima tri luksuzna apartmana od kojih će se, navodno, najluksuzniji iznajmljivati po cijeni od 14.000 do 21.000 eura i, tvrde upućeni, neće imati problema s popunjenošću.

Otvoren jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj, noć stoji i do 21.000 euraOrebić je dobio jedan od najluksuznijih smještajnih objekata u Hrvatskoj. Radi se o boutique hotelu Villa Katarina, koji je prije nekoliko dana primio prve goste.

Došli su luksuznom jahtom koja je trenutno usidrena u blizini Orebića. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o poslovnim partnerima i prijateljima vlasnika Ville Katarina, Rubena Lee Andersona.

Amerikancu Rubenu Lee Andersonu ovo je druga investicija u Orebiću. Prethodno je uredio jednu od najsuvremenijih vinarija Kortu Katarinu, koja je prva vrhunska vina na tržište izbacila prije desetak godina.

Pet zvjezdica

Villa Katarina ima tri luksuzna apartmana od kojih će se, navodno, najluksuzniji iznajmljivati po cijeni od 14.000 do 21.000 eura i, tvrde upućeni, neće imati problema s popunjenošću. Ukupno objekt ima na raspolaganju dvadesetak kreveta, u tri apartmana i još pet soba. Tu su i razni prateći sadržaji. Villa Katarina ima kategoriju pet zvjezdica.

Nastala je adaptacijom nekadašnjeg hotela Rivijera koji je sagrađen uoči Drugog svjetskog rata. Nakon završetka rata korištena je kao odmaralište. Objekt ima pet katova od kojih će četiri biti komercijalna. Na petom katu smješten je vlasnikov apartman.

Ruben Lee Anderson objekt je preuzeo 2005. godine, a Villa Katarina će, kako se doznaje, imati i specifičnu poslovnu politiku. Naime, u njoj neće moći svatko odsjedati nego će biti dostupna samo biranim gostima. Znači neće se moći rezervirati uobičajenim kanalima prodaje. Postoji mogućnost čak i da čitav objekt zakupi jedna osoba.

Prije dvadesetak dana taj luksuzni objekt pokazan je lokalnim poduzetnicima. Jedan od njih koji je vidio njegovu unutrašnjost je i Antonio Mikulić.

- Ono što sam vidio mene je oduševilo. Očekivao sam da će to biti luksuzno opremljen objekt, ali me ipak iznenadilo. Ovo bi mogla biti prekretnica u pozitivnom smislu što se tiče Orebića i Pelješca u turističkom smislu - kazao je Antonio Mikulić, suvlasnik nagrađivanog orebićkog obiteljskog hotela Adriatic i voditelj obiteljske vinarije u Mokalu.

Nije se štedjelo

Dugogodišnji turistički radnik i nekadašnji direktor HTP Orebić Ante Mrgudić nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je vidio hotel.

- Vidio sam puno hotela u svijetu, ali ovo je nešto što me je oduševilo. Koliko znam, hotel je dobio kategorizaciju, što znači da je dobio sve potrebno kako bi mogao raditi. Kategoriziran je s maksimalnih pet zvjezdica, a za mene to je sedam zvjezdica. Radi se o luksuzu koji ja dosad nisam vidio. Na ničemu se nije štedjelo. Naravno da ovo drastično podiže kvalitetu naše destinacije. Ovo je, kako bi se reklo, Amerika!” kaže Mrgudić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik