Viktor Lenac ima novog vlasnika, odmah su donijeli važnu poslovnu odluku

Bez autora
Sep 20 2018

Brodogradilište »Viktor Lenac« ima novog vlasnika, napuljsku Palumbo grupu. Prvi put u novijoj povijesti brodogradilište iz Martinšćice dobilo je većinskog vlasnika koji je, po svemu sudeći, postao i apsolutni vlasnik ovog škvera s obzirom na informacije prema kojima su Talijani stekli, navodno, čak i više od 80 posto dionica »Lenca«. Službene informacije i konačno izvješće oko Palumbove javne ponude za preuzimanje »Lenca«, koja je okončana koncem prošlog tjedna, uslijedit će idućih dana. Ipak, čini se da dvojbe nema, pitanje je samo točnog i konačnog postotka dionica s kojima će raspolagati Palumbo, čiji su predstavnici, predvođeni prvim čovjekom i glavnim šefom ove, obiteljske kompanije Antoniom Palumbom jučer prisustvovali redovnoj godišnjoj skupštini u »Lencu«.

Viktor Lenac ima novog vlasnika, odmah su donijeli važnu poslovnu odlukuBrodogradilište »Viktor Lenac« ima novog vlasnika, napuljsku Palumbo grupu. Prvi put u novijoj povijesti brodogradilište iz Martinšćice dobilo je većinskog vlasnika koji je, po svemu sudeći, postao i apsolutni vlasnik ovog škvera s obzirom na informacije prema kojima su Talijani stekli, navodno, čak i više od 80 posto dionica »Lenca«. 

Službene informacije i konačno izvješće oko Palumbove javne ponude za preuzimanje »Lenca«, koja je okončana koncem prošlog tjedna, uslijedit će idućih dana, piše Novi list.

Ipak, čini se da dvojbe nema, pitanje je samo točnog i konačnog postotka dionica s kojima će raspolagati Palumbo,  čiji su predstavnici, predvođeni  prvim čovjekom i glavnim šefom ove, obiteljske kompanije Antoniom Palumbom jučer prisustvovali redovnoj godišnjoj skupštini u »Lencu«.

De facto, jučer su učinili i svoj prvi potez u »Lencu« odlukom i glasovanjem da će svih 37 milijuna kuna lanjske rekordne zarade ostati u »Lencu« kao zadržana dobit.

Odbili su, naime, protuprijelog o isplati dividende.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik