U Trebinju konferencija o Interreg IPA programu

Bez autora
Sep 20 2018

Konferencija povodom objave drugog poziva za podnošenje projektnih prijedloga, u okviru Interreg IPA CBC Programa Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014. – 2020., najavljena je za petak u Trebinju. Na konferenciji će biti prezentiran Interreg IPA program, detalji drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga, kao i primjer dobre prakse iz prethodnog poziva. Prijavljeno je oko 200 sudionika i potencijalnih aplikanata, a njima će se obratiti predstavnici Upravljačkog tijela, te nacionalnih tijela iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Cilj konferencije je promocija drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020. potencijalnim aplikantima.

U Trebinju konferencija o Interreg IPA programuKonferencija povodom objave drugog poziva za podnošenje projektnih prijedloga, u okviru Interreg IPA CBC Programa Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014. – 2020., najavljena je za petak u Trebinju.

Na konferenciji će biti prezentiran Interreg IPA program, detalji drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga, kao i primjer dobre prakse iz prethodnog poziva.

Prijavljeno je oko 200 sudionika i potencijalnih aplikanata, a njima će se obratiti predstavnici Upravljačkog tijela, te nacionalnih tijela iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Cilj konferencije je promocija drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020. potencijalnim aplikantima.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstava, opština, javnih preduzeća, organizacija za regionalni razvoj, obrazovnih i institucija kulture, kao i organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

– Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga fokusiran je na unapređenje usluga u sektoru zdravstva i socijalne zaštite, zaštitu okoliša i promociju obnovljive energije, doprinos razvoju turizma i zaštitu naslijeđa kulture, te jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području koje obuhvata 12 županija u Hrvatskoj, 109 opština i distrikt Brčko u BiH i 10 opština u Crnoj Gori – saopćeno je iz   Direkcije za evropske integracije.

Konferenciju zajednički organiziraju Upravljačko tijelo i zajedničko tajništvo Programa, Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske u suradnji s nacionalnim tijelima triju država  sudionica Programa, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, Direkcijom za evropske integracije BiH i Uredom premijera Crne Gore – Kancelarija za evropske integracije.

– Konferencija će biti upriličena  u Hotelu Leotar u Trebinju, s početkom u 11 sati – navodi se.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik