Serija besplatnih panela u okviru projekta "Velike žene malog biznisa"

Bez autora
Sep 20 2018

Sektor preduzetništva PKS pokrenuo je u saradnji sa kompanijom “Ernest i Jang” seriju besplatnih panela u okviru projekta "Velike žene malog biznisa" - prvi u nizu panela "Jasnom vizijom do uspeha" održan je u PKS, a otvorila ga je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.U uvodnom obraćanju Branislava Simanić je istakla da Privredna komora Srbije sa Vladom Srbije afirmiše preduzetništvo i posebno promoviše usvojenu vladinu Strategiju za mala preduzeća i preduzetništvo 2015-2020. U proteklom periodu PKS je kao partner vlade učestvovala u mnogim projektima afirmacije preduzetništva, posebno porodičnog biznisa i ženskog preduzetništva, rekla je Simanić.

Serija besplatnih panela u okviru projekta "Velike žene malog biznisa"Sektor preduzetništva PKS pokrenuo je u saradnji sa kompanijom “Ernest i Jang” seriju besplatnih panela u okviru projekta "Velike žene malog biznisa" - prvi u nizu panela "Jasnom vizijom do uspeha" održan je u PKS, a otvorila ga je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije. 

U uvodnom obraćanju Branislava Simanić je istakla da Privredna komora Srbije sa Vladom Srbije afirmiše preduzetništvo i posebno promoviše usvojenu vladinu Strategiju za mala preduzeća i preduzetništvo 2015-2020.
 
"U proteklom periodu PKS je kao partner vlade učestvovala u mnogim projektima afirmacije preduzetništva, posebno porodičnog biznisa i ženskog preduzetništva“, rekla je Simanić.
 
Na izuzetno dobro posećenom panelu pored Branislave Simanić učestvovale su i preduzetnice Anja Ivana Milić, vlasnica i osnivač kompanije "Arhi Pro", Mina Rakićević i Kosara Dangić Melentijević, vlasnice kompanije Delikos, i moderatorka panela Gordana Ačanski, partner kompanije "Ernest i Jang". 
 
Tokom diskusije na panelu je navedeno da PKS pokreće niz projekata poput saradnje sa „Ernest i Jangom“ u cilju promocije ženskog preduzetništva, i ukazano je na primere dobre prakse ali i na poteškoće u poslovanju koje će se otklanjati u narednom periodu, a u skladu sa strategijom, kod donošenja i izmena novih zakonskih propisa koji se odnose na preduzetništvo.
 
Sektor preduzetništva PKS planira da u narednom periodu oformi Sekciju za žensko preduzetništvo i nastaviće da u sledećem nizu panela tematski obradi aktuelne inicijative ženskog preduzetništva, od pitanja poreskih olakšica do rešavanja konkretnih parafiskalnih troškova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik