Ukidanje rominga tek za dve do tri godine

Bez autora
Sep 20 2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da se niže cene rominga ne mogu očekivati uskoro u Srbiji, jer tome mora da prethodi potpisivanje nekoliko sporazuma. On kaže da je prvi preduslov, na kome insistira EU, potpisivanje sporazuma svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. Mi imamo sporazum sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom. Oni traže da se potpiše sporazum u koji će biti uključeni i Albanija i Kosovo. Očekujem da ta faza bude završena do kraja godine ili na proleće, rekao je Ljajić. On je dodao da posle toga sledi potpisivanje sporazuma sa EU i da bi to značilo postepeno skidanje cena roming usluga za internet. Plaćamo 30 odsto skuplje internet nego u Evropi. Krenulo bi se postepenim ukidanjem roming usluga za internet, prvo bi bilo 70 evro centi, zatim 2020. godine bi bilo 45 centi i na kraju 20 centi, pojasnio je ministar.

Ukidanje rominga tek za dve do tri godineMinistar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da se niže cene rominga ne mogu očekivati uskoro u Srbiji, jer tome mora da prethodi potpisivanje nekoliko sporazuma.

On kaže da je prvi preduslov, na kome insistira EU, potpisivanje sporazuma svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

- Mi imamo sporazum sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom. Oni traže da se potpiše sporazum u koji će biti uključeni i Albanija i Kosovo. Očekujem da ta faza bude završena do kraja godine ili na proleće - rekao je Ljajić za TV Pink.

On je dodao da posle toga sledi potpisivanje sporazuma sa EU i da bi to značilo postepeno skidanje cena roming usluga za internet.

- Plaćamo 30 odsto skuplje internet nego u Evropi. Krenulo bi se postepenim ukidanjem roming usluga za internet, prvo bi bilo 70 evro centi, zatim 2020. godine bi bilo 45 centi i na kraju 20 centi - pojasnio je ministar.

Paralelno sa snižavanjem cena roming usluga za internet, kako kaže, pokušaće da promene i usluge za govorne pozive i za SMS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik