Mlinotest otvorio novu tvornicu tjestenine i najavljuje prodor na strana tržišta

Bez autora
Sep 23 2018

Mlinotest je otvorio u Ajdovščini tvornicu svježe tjestenine i proizvoda od krumpira vrijednu gotovo pet milijuna eura. Otvorenje se odvijalo paralelno s festivalom Pašta Fešta i 60-godišnjicom proizvodnje tjestenine u Ajdovščini. Mlinotestovu investiciju je, u okviru podrške iz programa ruralnog razvoja za period od 2014. do 2020. godine, sa 714.000 eura sufinanciralo slovensko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i prehrane. Stoga je otvaranju prisustvovao i bivši ministar poljoprivrede i aktualni predsjednik DZ-a Dejan Židan, koji je rekao da je Mlinotest, kao i Primorci - samouvjeren, tvrdoglav i hrabar. Kompanija, koja živi od 1867. godine, i koja već 60 godina proizvodi tjestenine, opstala je i opstat će i ubuduće samo zato što je inovativna, jer proizvodi nove proizvode koje konkurencija ne proizvodi, rekao je Židan.

Mlinotest otvorio novu tvornicu tjestenine i najavljuje prodor na strana tržištaMlinotest je otvorio u Ajdovščini tvornicu svježe tjestenine i proizvoda od krumpira vrijednu gotovo pet milijuna eura.

Otvorenje se odvijalo paralelno s festivalom Pašta Fešta i 60-godišnjicom proizvodnje tjestenine u Ajdovščini.

Mlinotestovu investiciju je, u okviru podrške iz programa ruralnog razvoja za period od 2014. do 2020. godine, sa 714.000 eura sufinanciralo slovensko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i prehrane.

Stoga je otvaranju prisustvovao i bivši ministar poljoprivrede i aktualni predsjednik DZ-a Dejan Židan, koji je rekao da je Mlinotest, kao i Primorci - samouvjeren, tvrdoglav i hrabar.

Kompanija, koja živi od 1867. godine, i koja već 60 godina proizvodi tjestenine, opstala je i opstat će i ubuduće samo zato što je inovativna, jer proizvodi nove proizvode koje konkurencija ne proizvodi", rekao je Židan, izvijestila je RTV Slovenije.

Direktor Mlinotesta Danilo Kobal smatra da će nova akvizicija kompaniji omogućiti da ojača ulazak na strana tržišta, ali računaju i na povećanu potražnju na domaćem tržištu, gdje su inače najveći dobavljač punjene tjestenine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik