Luštica Development izdaće Vladi četiri miliona akcija na ime zakupnine

Bez autora
Sep 23 2018

Kompanija Luštica Development izdaće Vladi akcije u vrijednosti četiri miliona eur, na ime isplate dodatne godišnje zakupnine. Vlada je danas, kako je saopšteno nakon sjednice, usvojila Informaciju o plaćanju fiksne dodatne godišnje zakupnine u skladu s Ugovorom o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development. Tim povodom, Vlada se saglasila da ovo privredno društvo izda četiri miliona akcija Vladi, u vrijednosti od jedan eura po akciji, na ime isplate dodatne godišnje zakupnine, za period od 2015. do ove godine, shodno Ugovoru o zakupu i izgradnji, kaže se u saopštenju. Navodi se da je Vlada donijela odluke o utvrđivanju predloga raspodjele dobiti preduzeća Aerodromi Crne Gore iz prošle godine, o utvrđivanju predloga korekcije raspodjele dobiti Aerodroma iz 2014, kao i o imenovanju nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja kompanije za 2015. i 2016. godinu.

Luštica Development izdaće Vladi četiri miliona akcija na ime zakupnineKompanija Luštica Development izdaće Vladi akcije u vrijednosti četiri miliona eur, na ime isplate dodatne godišnje zakupnine.

Vlada je danas, kako je saopšteno nakon sjednice, usvojila Informaciju o plaćanju fiksne dodatne godišnje zakupnine u skladu s Ugovorom o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development.

„Tim povodom, Vlada se saglasila da ovo privredno društvo izda četiri miliona akcija Vladi, u vrijednosti od jedan eura po akciji, na ime isplate dodatne godišnje zakupnine, za period od 2015. do ove godine, shodno Ugovoru o zakupu i izgradnji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vlada donijela odluke o utvrđivanju predloga raspodjele dobiti preduzeća Aerodromi Crne Gore iz prošle godine, o utvrđivanju predloga korekcije raspodjele dobiti Aerodroma iz 2014, kao i o imenovanju nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja kompanije za 2015. i 2016. godinu.

„Vlada je, takođe, dala saglasnost i na Odluku Odbora direktora Aerodroma Crne Gore kojom se inicira pokretanje postupka iznajmljivanja prostora za obavljanje slobodne carinske prodaje na aerodromima Podgorica i Tivat 01-5274 od 19. Septembra ove godine“, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik