Izdate dozvole za gradnju stanova za snage bezbednosti u Vranju i Nišu

Bez autora
Sep 23 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je to ministarstvo izdalo građevinske dozvole za izgradnju prvih 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u čiju će izgradnju biti uložene 1,4 milijarde dinara. Mihajlović je najavila da se za desetak dana očekuje raspisivanje javnog poziva i, ako sve bude išlo po planu, do kraja oktobra počeće izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti. Možda je proces pripreme trajao i nekoliko meseci duže nego što je planirano, ali je reč o prvim građevinskim dozvolama i prvim tenderima koji su šema toga kako će izgledati realizacija projekta i u drugim gradovima, objasnila je ona. Prema njenim rečima, novi investicioni ciklus u infrastrukturi i građevinarstvu nisu samo putevi i pruge, već i izgradnja stanova za snage bezbednosti.

Izdate dozvole za gradnju stanova za snage bezbednosti u Vranju i NišuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je to ministarstvo izdalo građevinske dozvole za izgradnju prvih 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u čiju će izgradnju biti uložene 1,4 milijarde dinara.

Mihajlović je najavila da se za desetak dana očekuje raspisivanje javnog poziva i, ako sve bude išlo po planu, do kraja oktobra počeće izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti.

Možda je proces pripreme trajao i nekoliko meseci duže nego što je planirano, ali je reč o prvim građevinskim dozvolama i prvim tenderima koji su šema toga kako će izgledati realizacija projekta i u drugim gradovima, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, novi investicioni ciklus u infrastrukturi i građevinarstvu nisu samo putevi i pruge, već i izgradnja stanova za snage bezbednosti.

U Vranju će u prvoj fazi radova biti izgrađene četiri zgrade sa 186 stanova, a u Nišu dve zgrade sa 190 stanova, ukupne bruto površine u oba grada od približno 27.000 metara kvadratnih.

Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.

Program stanogradnje za pripadnike policije, vojske i bezbednosnih službi realizuje se na osnovu Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik