U RS prosječna plaća 852 KM

Bez autora
Sep 24 2018

Prosječna neto plaća u Republici Srpskoj isplaćena u avgustu ove godine iznosila je 852 KM, podaci su entitetskog zavoda za statistiku. Avgustovska zarada je i nominalno realno veća za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.U odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plaća nominalno je veća za 2,4 posto, a realno za 0,8 posto, rekao je na konferenciji na novinare v. d. direktora Zavoda za statistiku RS Jasmin Komić. Najviše su zarađivali zaposleni u oblasti finansijskih djelatnosti – 1.444 KM, dok je najniža plaća bila u oblasti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, koja je u prosjeku u avgustu iznosila svega 548 maraka.

U RS prosječna plaća 852 KMProsječna neto plaća u Republici Srpskoj (RS) isplaćena u avgustu ove godine iznosila je 852 KM, podaci su entitetskog zavoda za statistiku.

Avgustovska zarada je i nominalno realno veća za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.

- U odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plaća nominalno je veća za 2,4 posto, a realno za 0,8 posto - rekao je na konferenciji na novinare v. d. direktora Zavoda za statistiku RS Jasmin Komić.

Najviše su zarađivali zaposleni u oblasti finansijskih djelatnosti – 1.444 KM, dok je najniža plaća bila u oblasti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, koja je u prosjeku u avgustu iznosila svega 548 maraka.

Prosječna bruto plaća isplaćena u avgustu 2018. godine iznosila je 1.364 KM.

U istom mjesecu ukupan indeks potrošačkih cijena ostao je nepromijenjen u odnosu na juli.

Posmatrano po odjeljcima namjene potrošnje, u avgustu u odnosu na juli 2018. godine, indeks odjeljka stanovanje viši je za 1,1 posto, dok su cijene hrane i bezalkoholnih pića manje za 0,5 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik